Ένα περιστατικό διάρρηξης σημειώθηκε μέρα μεσημέρι στη Διασταύρωση Ραφήνας
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr, το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, σε διάστημα μόλις μίας ώρας, από τις 12:00 μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι
Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο χρησιμοποιώντας λοστό, ενώ η ιδιοκτήτρια απουσίαζε για να ψωνίσει. Οι διαρρήκτες άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, και ακόμα και τον κουμπαρά του ενός παιδιού, ο οποίος περιείχε τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει από τα κάλαντα. Το περιστατικό αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, πρόκειται για το ίδιο σπίτι από το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ξεκινήσει η καταδίωξη με μία Porsche Cayenne που κατέληξε στο Μαρούσι.
Το περιστατικό του Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Σεπτέμβριο, οι ένοικοι του σπιτιού επέστρεφαν από ένα Σαββατοκύριακο και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες. Οι δράστες έφτασαν στο σπίτι με μία Porsche Cayenne, από την οποία κατέβηκαν τρία άτομα με κουκούλες, ενώ ένας ακόμα παρέμεινε στο όχημα. Όταν οι διαρρήκτες αντιλήφθηκαν την παρουσία των ενοίκων, μπήκαν γρήγορα στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.
Κατά τη διαφυγή τους, λίγο έλειψε να προκαλέσουν σοβαρό τροχαίο, καθώς παραλίγο να συγκρουστούν με το όχημα του ιδιοκτήτη της κατοικίας. Επιπλέον, κινδύνευσε ένας πεζός που βρέθηκε στο σημείο. Οι ιδιοκτήτες κατέγραψαν την πινακίδα του οχήματος και ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία, διευκολύνοντας έτσι την έρευνα των αρχών.
Η καταδίωξη της Porsche Cayenne
Η αστυνομία, έχοντας ήδη πληροφορίες για το συγκεκριμένο όχημα, εντόπισε την Porsche Cayenne και προσπάθησε να σταματήσει τους δράστες. Ωστόσο, ο οδηγός του πολυτελούς SUV αρνήθηκε να υπακούσει στα σήματα και ξεκίνησε μια άγρια καταδίωξη, η οποία διήρκεσε πάνω από 20 χιλιόμετρα.
Η Porsche κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, φτάνοντας τα 210 χιλιόμετρα την ώρα, και πέρασε από την Αττική Οδό με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα, παραβιάζοντας μπάρες διοδίων. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο οδηγός δεν δίστασε να κινηθεί στο αντίθετο ρεύμα στο “Δαχτυλίδι” της Λεωφόρου Κηφισίας. Τελικά, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα στο Μαρούσι και κατάφεραν να διαφύγουν προσωρινά.