Εκκίνηση δίνεται σε λίγη ώρα στον 9ο Αραφήνειο Δρόμο, το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της πόλης μας, που διοργανώνουν ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ
Ήδη το κολυμβητήριο της Ραφήνας έχει γεμίσει με κόσμο καθώς φέτος θα συμμετέχουν περίπου 1000 αθλητές
Κεντρικοί δρόμοι στη Ραφήνα, θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα Κυριακή (23/3) καθ όλη την διάρκεια του αγώνα του οποίου η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Κολυμβητήριο της Ραφήνας στις 9:00 π.μ.
Ο δρόμος θα είναι προσπελάσιμος για τους αθλητές έως και τις 8:45 π.μ
Ο αγώνας περιλαμβάνει τις αποστάσεις των 10 χλμ. και 5χλμ. για δρομείς ηλικίας από 12 ετών και άνω και 1 χλμ. για δρομείς ηλικίας από 6 ετών έως 12ετών.
Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Ραφήνας.
Α. Δρόμος 10 χλμ σε Δημόσια Οδό:
Ώρα Εκκίνησης: 09:00.
Η διαδρομή έχει αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Ραφήνας.
Περιγραφή της Διαδρομής: Η διαδρομή των 10 χλμ.: Η διαδρομή είναι κυκλική και πιστοποιημένη. Θα υπάρχει επιτήρηση σε όλο το μήκος της διαδρομής από την Αστυνομία Ραφήνας, Λιμενικό, καθώς και εθελοντές. Κατά μήκος της θα υπάρχουν 2 σημεία πρώτων βοηθειών και παροχής νερού.
Β. Δρόμος 5 χλμ. σε Δημόσια Οδό:
Ώρα Εκκίνησης: 09:55
Η διαδρομή έχει αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Ραφήνας.
Περιγραφή της Διαδρομής: Η διαδρομή των 5 χλμ.: Η διαδρομή είναι κυκλική και πιστοποιημένη. Θα υπάρχει επιτήρηση σε όλο το μήκος της διαδρομής από την Αστυνομία Ραφήνας, Λιμενικό, καθώς και εθελοντές. Κατά μήκος της θα υπάρχουν 2 σημεία πρώτων βοηθειών και παροχής νερού.
Γ. Παιδικός Δρόμος 1 χλμ. Εντός και πέριξ του κολυμβητηρίου:
Ώρα Εκκίνησης: 09:10
Οι δρόμοι που θα κλείσουν
Οι δρόμοι που θα κλείσουν ΜΟΝΟ από 9:10 έως και 9:50 είναι η Λ. Φλέμινγκ (πρατήριο ΕΚΟ, Δημοκρατίας) έως κεντρική πλατεία Ραφήνας, η Χρ. Σμύρνης μέχρι το ποτάμι, και η είσοδος και έξοδος του λιμανιού.
Από τις 9:00 έως τις 11:00 θα κλείσουν οι δρόμοι από την Χρ. Σμύρνης ( ποτάμι ) μέχρι το κολυμβητήριο και όλοι οι εσωτερικοί προς Μαρίκες, Πανόραμα, Νηρέα – Πρωτέα.
Δείτε τις πρώτες εικόνες από το κολυμβητήριο της Ραφήνας