Ραφήνα: Επιβεβαίωση του iRafina.gr! Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγαλύτερο πάρκο στην Ελλάδα – Πότε θα είναι έτοιμο

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του irafina.gr, το οποίο πρώτο ανέφερε πως μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφόταν η σύμβαση κατασκευής στη Ραφήνα, του μεγαλύτερου πάρκου στην Ελλάδα (Δείτε ΕΔΩ)

Σήμερα σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελός Μπουρνούς αναφέρει:

Υπογράφτηκε επιτέλους η σύμβαση για την παρέμβαση στο λόφο του Οχυρού για την ανάδειξη και αναβάθμιση ενός πολυχώρου, μοναδικού σε έκταση (περίπου 270 στρεμμάτων) και σε ποιότητα στον ελλαδικό χώρο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την άνοιξη του 2023 θα παραδοθεί στους πολίτες.
Και συνεχίζουμε

Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, pρόκειται για την ανάπλαση και την αξιοποίηση του λόφου του Οχυρού στη Ραφήνα, ο οποίος θα μετατραπεί στο πάρκο-πολυχώρος.

H ανάπλαση θα γίνει σε χώρο 450 στρεμμάτων

Θα έχουμε την ανάδειξη του υπογείου Γερμανικού Διοικητηρίου σε χώρο ιστορικής μνήμης – μουσείο πολεμικής ιστορίας του Β Παγκοσμίου Πολέμου, την μετατροπή του υπογείου καταφυγίου σε δωμάτια απόδρασης (escape room), χρήση συμβατή με το χαρακτήρα του εκθεσιακού χώρου που θα αποκτήσει το Διοικητήριο. Η θεματολογία των παιχνιδιών απόδρασης θα σχετίζεται με το Β’ παγκόσμιο πόλεμο

Θα κατασκευαστούν παρατηρητήρια θέας με ξύλινες διατομές για την απόλαυση της μοναδικής θέας προς θάλασσα και Εύβοια από τους επισκέπτες, ενώ θα περιφραχτεί όλος ο χώρος και θα τοποθετηθεί σύστημα Κέντρου Λήψης Σημάτων για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές.

Ακόμα θα κατασκευαστούν κιόσκια, τραπεζοκαθίσματα, πέτρινες βρύσες όπως επίσης χώροι αναψυχής με όργανα γυμναστικής για ενηλίκους και παιδικές χαρές για τα παιδιά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.