Ραφήνα: Γιατί η ΚΠΑΜΡΡ βλέπει τον εαυτό της πίσω από την επίθεση σε εργάτη στο Μεγάλο Ρέμα;

Με ένα δελτίο τύπου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας απαντά, χωρίς όμως κάποιος να την εγκαλεί,  για την χθεσινή επίθεση σε χειριστή μηχανήματος ο οποίος εργαζόταν για τον καθαρισμό της κοίτης του Μεγάλου Ρέματος, απειλώντας μάλιστα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ανέδειξαν το θέμα πως αν δεν αναιρέσουμε(;) επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα τους

Εμείς, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, θα δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, παρά τις ύβρεις που δεχόμαστε από τον συγκεκριμένο φορέα, γι ακόμα μία φορά.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως πως όσο αφορά το irafina.gr:

  1. Σε κανένα σημείο δεν αναφέραμε στο κείμενο της επίθεσης ότι πρόκειται για άτομο από την Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Το ότι εκείνοι είδαν τους εαυτούς τους, δεν είναι δικό μας θέμα αλλά δικό τους.
  2. Συκοφάντες είναι για ακόμα μία φορά όλοι όσοι χωρίς αποδείξεις μιλούν ονομαστικά  για  “ΜΜΕ που για μία ακόμη φορά αναλαμβάνουν ρόλο γραφείου τύπου του δημάρχου”. Ζητάμε λοιπόν αν έχουν αποδείξεις να τις δημοσιοποιήσουν αλλιώς ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ, όπως και στο παρελθόν έχουμε κάνει. Άραγε τώρα που δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που μας έστειλαν μπορεί να θεωρηθούμε ως “γραφείο τύπου της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας;
  3. Εμείς τέλος να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν δεχόμαστε απειλές από κανέναν, και όσο για την λάσπη την επιστρέφουμε πίσω. Η ελευθερία του Τύπου σε αυτή την χώρα είναι κατοχυρωμένη. Η λασπολογία και ο τραμπουκισμός πρέπει κάποιοι να καταλάβουν όμως πως δεν είναι.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΆΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Η παρακάτω ανακοίνωση της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας αφορά στα σημερινά δημοσιεύματα σε δύο τοπικά ΜΜΕ της Ραφήνας (https://rpn.gr/megalo-rema-rafinas-agnostos-epitethike-ston-cheiristi-toy/ και https://www.irafina.gr/rafina-epitethike-kai-travmatise-cheiristi-michanimatos-pou-katharize-to-megalo-rema-foto/) καθώς και στην ανάρτηση του δημάρχου στην προσωπική του σελίδα στο fb στην οποία αναφέρει:

«Δυστυχώς η αλητεία κάποιων γνωστών επιβεβαιώθηκε.

Η “οικολογία” δεν δικαιολογεί τα πάντα.

Δυστυχώς προφητικώς στη χθεσινή μου ανακοίνωση είχα προειδοποιήσει ότι αυτοί θα καταλήξουν στη δικαιοσύνη.

Και φυσικά η τιμωρία θα είναι παραδειγματική γιατί τέτοιες συμπεριφορές γαλουχούν επόμενες γενιές.

Ως δημοτική αρχή μαζί με την Περιφέρεια Αττικής δεν σταματάμε.

Η προστασία των ανθρωπίνων ζωών από πλημμυρικά φαινόμενα πρωταρχικό μας μέλημα.»

Εχθές το πρωί πληροφορηθήκαμε από τα παραπάνω δημοσιεύματα ότι … «άγνωστος άντρας, πιθανότατα κάποιας οικολογικής οργάνωσης» (κατά το rpn), «δράστης που φαίνεται να ανήκει σε ομάδα που αντιτίθεται στους καθαρισμούς του ρέματος» (κατά το irafina) και με βεβαιότητα «οικολόγος» (κατά το δήμαρχο), επιτέθηκε και τραυμάτισε χειριστή του μηχανήματος που εκτελεί καθαρισμό στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, με αποτέλεσμα ο χειριστής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με βγαλμένο ώμο, καθώς επίσης και ότι ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία ύστερα από την κατάθεση του τραυματία.
Καταρχήν είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι ο “μυστηριώδης” άγνωστος άνδρας δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν, κάτι πρωτοφανές στην εποχή μας, ούτε καν από τον χειριστή που δούλευε στη μπουλντόζα λίγη ώρα μετά, όπως μας δήλωσε ο ίδιος. Επίσης άξιο απορίας είναι το αυθαίρετο συμπέρασμα των παραπάνω ότι ο «δράστης» ήταν μέλος κάποιας οικολογικής οργάνωσης που αντιτίθεται στους καθαρισμούς, ακόμη δε περισσότερο η βεβαιότητα του δημάρχου επ’αυτού!!!

Επειδή τυγχάνει η μόνη οικολογική οργάνωση στη Ραφήνα που αντιτάχθηκε στον καθαρισμό/βανδαλισμό του ρέματος να είναι η «Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας», ακόμη και ο πιο αφελής καταλαβαίνει ότι η ανάρτηση του δημάρχου και των τοπικών ΜΜΕ (που για μία ακόμη φορά αναλαμβάνουν ρόλο γραφείου τύπου του δημάρχου), φωτογραφίζει εμάς. Οφείλουμε λοιπόν να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Ο καθαρισμός/βανδαλισμός Δήμου και Περιφέρειας που εδώ και 15 ημέρες εκχερσώνει τη βλάστηση και απομακρύνει το αμμοχάλικο του ρέματος με την ανοχή(ευγενικά!) της αστυνομίας, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες πλημμύρες που απέδειξαν την επικινδυνότητα των εγκιβωτισμένων ποταμών σε σύγκριση με τα φυσικά ποτάμια, έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων όχι μόνο στους οργανωμένους οικολόγους, αλλά και σε πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες που βλέπουν τον κίνδυνο που επιφυλάσσουν οι παράνομες παρεμβάσεις στο ρέμα μας για τους κατοίκους της Ραφήνας.

Στην περίπτωση του φετινού καθαρισμού/βανδαλισμού, ως Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας από την πρώτη στιγμή αντιταχθήκαμε στην καταστροφική παρέμβαση . Στις 6/10/2021 καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού/βανδαλισμού ήμασταν παρόντες δημοσιοποιώντας το γεγονός με ανακοινώσεις στο blog, τη σελίδα μας στο fb, με δελτία τύπου σε τοπικές /κεντρικές εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Χρησιμοποιήσαμε συνεπώς όλα τα νόμιμα δημοκρατικά μας δικαιώματα προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε καταστροφή στον προστατευόμενο υγρότοπο, αφού οι δίχως μελέτη παρεμβάσεις στα ρέματα δυσχεραίνουν τη δυνατότητα των ποταμών να παροχετεύσουν με ασφάλεια το νερό στη θάλασσα και επομένως αυξάνουν την πιθανότητα μιας καταστροφικής πλημμύρας.

Απέναντι σε αυτή την καθόλα νόμιμη δράση μας, ο δήμαρχος διάλεξε να πολώσει την τοπική κοινωνία.

Από τη μία με κινήσεις εντυπωσιασμού (χωματουργικές εργασίες για το «θεαθήναι» μέσα στον υγρότοπο) και από την άλλη με συνεχείς απειλές και συκοφαντίες απέναντι σε πολίτες και φορείς που αντιστάθηκαν στο βανδαλισμό και την παρανομία εις βάρος του προστατευόμενου υγροτόπου της εκβολής. Με αυτή την τακτική ο δήμαρχος, σε συνδυασμό με την ανοχή της αστυνομίας που επέτρεψε την εκτέλεση καταφανώς παράνομων εργασιών μέσα στο ρέμα, ενίσχυσε τις αντιδράσεις!

Η δράση της «Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος» είναι γνωστή από το 2015 στην κοινωνία της Ραφήνας, στους εκάστοτε δημοτικούς συμβούλους, στα τοπικά ΜΜΕ, στο περιβαλλοντικό κίνημα στην Ελλάδα, σε κοινοβουλευτικά κόμματα, Περιφερειακές παρατάξεις και φυσικά… και στον ίδιο το δήμαρχο.

Όλα αυτά τα χρόνια η δράση μας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να διασωθεί το Μεγάλο Ρέμα προς όφελος των ανθρώπων και του οικοσυστήματος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και αλληλοεξαρτώμενα. Ο αγώνας μας αυτός αναπόφευκτα έρχεται σε αντίθεση με δήμο, περιφέρεια και κυβέρνηση που θεωρούν ότι το όφελος των ανθρώπων βρίσκεται σε αντιπαλότητα με την προστασία του περιβάλλοντος, ότι για να σωθεί ο άνθρωπος από τις πλημμύρες πρέπει να «πολεμάει να νικήσει» τη φύση κατασκευάζοντας «οχυρωματικά έργα» που υποτίθεται θα μας προφυλάξουν από την κλιματική αλλαγή . Μία θεωρία όχι μόνο επιστημονικά αλλά και εμπειρικά ξεπερασμένη εδώ και πολλά χρόνια, αφού είναι πια ολοφάνερο ότι η αντικατάσταση των φυσικών ρεμάτων με τεχνικά έργα, όσο φαραωνικά κι αν είναι, όχι μόνο δεν παρέχουν προστασία στον άνθρωπο, αλλά επιτείνουν την κλιματική αλλαγή δημιουργώντας φαύλο κύκλο.

Η δράση της Κίνησης είναι γνωστό σε όλους πως δεν εμπεριέχει βία, εκτός κι αν βία μπορεί κανείς να θεωρήσει τη μαζική αντίσταση του κόσμου που φυσικά θεωρούμε βασική παράμετρο για να ανατραπούν τα σχέδια εγκιβωτισμού του Μεγάλου Ρέματος. Ενός παράλ(ν)ογου σχεδίου που κινδυνεύει να μετατρέψει τη Ραφήνα σε νέα Μάνδρα και θα καταστρέψει ανεπίστρεπτα το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα, η οποία μαζί με την κλιματική κρίση αποτελεί βασική απειλή κατά της διατήρησης οποιασδήποτε μορφής ζωής επάνω στον πλανήτη.

Επίσης γνωστό σε όλους είναι ότι η Κίνηση από το 2018 έχει προχωρήσει σε προσφυγές στη δικαιοσύνη για το εν λόγω θέμα που δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει, παραθέτοντας επιστημονικά επιχειρήματα στηριγμένα σε συνεργασίες με ανεξάρτητους επιστήμονες, επιστημονικούς φορείς και περιβαλλοντικές ΜΚΟ, οι οποίοι μάλιστα έχουν επανειλημμένα συμμετάσχει ως ομιλητές σε ανοιχτές εκδηλώσεις, ημερίδες και δράσεις που έχουμε οργανώσει.

Η στοχοποίηση συνεπώς της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος από το δήμαρχο και τα τοπικά ΜΜΕ/γραφεία τύπου του δημάρχου ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ της συλλογικότητάς μας και καθενός μέλους της ξεχωριστά. Γι’αυτό το λόγο ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ, αν ο δήμαρχος και τα τοπικά ΜΜΕ/γραφεία τύπου του δεν ξεκαθαρίσουν ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ότι οι κατηγορίες που εκτόξευσαν δεν αφορούν την Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ :

– Να καταδικάσει την αβάσιμη στοχοποίηση της Κίνησης, βάζοντας φρένο σε μεθόδους που θυμίζουν τίποτε λιγότερο από ολοκληρωτικά και διεφθαρμένα καθεστώτα
– Να συστρατευθεί έστω και τώρα στο δίκαιο αγώνα μας για να αποτρέψουμε το καταστροφικό έργο εγκιβωτισμού του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας που βρίσκεται προ των πυλών.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, 22/10/2021

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.