Ραφήνα: Η αποκατάσταση ζημιών από την φωτιά του 2018 και η οδός Καβουνίδου

Το θέμα για την λήψη απόφασης περί έγκρισης υψομετρικής μελέτης σε τμήμα της οδού Καβουνίδου στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγη από την φυσική καταστροφή της 23ης Ιουλίου 2018», συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου.

Την εισήγηση έκανε ο κ. Καφαντής ο οποίος ανέφερε πως έχουν σταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα στους δημοτικούς συμβούλους και απάντησε σε ερωτήσεις της κα Τσεβά, ενώ ο κ. Πιστικίδης ρώτησε που θα είναι η εκβολή του αγωγού με τον κ Καλφαντή να απαντά πως δεν θα υπάρχει αγωγός αλλά θα γίνει ένα τεχνικό έργο που θα επιτρέπει να περνούν από κάτω τα νερά.

Ο κ Φαφούτης ρώτησε αν είναι στο ίδιο σημείο με τον δρόμο διαφυγής για τα ΑΜΕΑ, με τον κ Καλφαντή να απαντά πως δεν είναι στο ίδιο σημείο ενώ στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις του κ. Παλπατζή και της κα Παπαδοπούλου.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Φαφούτης είπε πως χρειάζονται να γίνουν παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο σημείο, όμως βλέπουμε ένα έργο που έχει σταματήσει εδώ και καιρό για μελέτες που οι μελετητές δεν μιλούν μεταξύ τους και είπε πως από την στιγμή που τα έργα αυτά γίνονται στον δήμο μας θα έπρεπε να γίνονται με την επιτήρηση του δήμου κάτι που δεν συμβαίνει και δήλωσε πως διαφωνεί ως προς την προχειρότητα που δείχνει η δημοτική αρχή η οποία δεν κοιτάζει την ασφάλεια των κατοίκων και γι αυτό θα το καταψηφίσει.

Ο κ. Τζουμέρκας είπε πως θα χρειαζόταν μία εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να μπορέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να ξέρουν τι θα ψηφίσουν.

Ο κ Καλφαντής ανέφερε πως υπήρχε η εισήγηση από την υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Γκουγκουλής.

Ο κ. Πιστικίδης είπε πως το έργο αυτό, μιλώντας για τον παραλιακό πεζόδρομο, έγινε μακριά από το δημοτικό συμβούλιο και πως δεν έχει προχωρήσει και πως οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν δει καν κάποιο σχέδιο. Είπε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι δύσκολο να κατανοήσουν το συγκεκριμένο θέμα και δήλωσε πως θα το καταψηφίσει.

Ο κ. Παλπατζής ρώτησε αν υπάρχει η άδεια από τον Οργανισμό Λιμένος με τον κ. Καλφαντή να απαντά πως έχουν γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις από την εταιρεία.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τους κκ Φαφούτη, Ξηντάρα, Βαρουτέλη, Παπαδοπούλου, Μαρία Αραπκιλή, Πιστικίδη, Παλπατζή, Τσεβά να ψηφίζουν κατά και τον κ Τσαλαπατάνη να ψηφίζει κατά.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.