Ραφήνα: Η Υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως στα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία σε 1ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία


Επίσκεψη στο 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, όπου με άμεσες ενέργειες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την οποία υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπουρνούς.

Στα δύο σχολεία εντάχθηκαν συνολικά 4 παιδιά – πρόσφυγες τα οποία φιλοξενούνται εδώ και αρκετές ημέρες στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στην Ραφήνα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των Δήμων Ραφήνας Πικερμίου και Ζωγράφου.

Δείτε ακόμα:  Φοινικόδασος Λαυρίου: Ο άγνωστος εξωτικός παράδεισος στην Ανατολική Αττική (βίντεο)

Συνοδευόμενη από τον κ. Μπουρνούς, η κ. Κεραμέως συνομίλησε με τη βοήθεια διερμηνέα (σσ πρόκειται για το πρόγραμμα «Πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση» με τη στήριξη της UNICEF) με όλα τα προσφυγόπουλα στην αίθουσα ένταξης.

Ένα πρώτο συμπέρασμα από τη συζήτηση είναι πως τα προσφυγόπουλα αν και με νωπές τις μνήμες, σταδιακά εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεγονός που δείχνει και την ιδιαίτερη θετική επίδραση που έχει στον παιδικό ψυχισμό, το σχολικό περιβάλλον.

Δείτε ακόμα:  Γάμος αλα ελληνικά στη Ραφήνα: Η Νία Βαρντάλος δίνει οδηγίες στους ηθοποιούς (αποκλειστική φωτό)

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε τάξεις και των δύο Δημοτικών Σχολείων κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε προτροπή στους έλληνες μαθητές να «αγκαλιάσουν» τα προσφυγόπουλα και να τα βοηθήσουν, κάτι που συμβαίνει ήδη τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε υλικό επίπεδο.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και η Διοίκηση του, θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τους πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες και ιδιαίτερα τα παιδιά ώστε να απαλύνουμε το δυνατόν περισσότερο τις φρικτές μνήμες του πολέμου και του ξεριζωμού.

Δείτε ακόμα:  Συνεδριάζει την Τετάρτη (29/6) το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου Μεσογαίας