Ραφήνα: Κάτι δεν πάει καλά με αυτή την εικόνα από το κολυμβητήριο

Κάτι δεν πάει καλά με αυτή την εικόνα.


Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του irafina.gr εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των βλαστικών απορριμμάτων στο κολυμβητήριο Ραφήνας.

Σε αυτά τα οπτικά ντοκουμέντα, φαίνεται φορτηγό-αρπάγη του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου να συλλέγει κομμένα χόρτα, κλαδιά και άλλα υπολείμματα βλάστησης.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως, σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί στο δημοτικό συμβούλιο, η φροντίδα του κολυμβητηρίου έχει ανατεθεί πρόσφατα σε ιδιώτη.

Η σύμβαση φέρεται να περιλαμβάνει και την περιποίηση του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του κλαδέματος, της αποξήλωσης και της απομάκρυνσης των φυτικών υπολειμμάτων.

Αν αυτό ισχύει, τότε γιατί ένα δημοτικό όχημα εκτελεί εργασίες για τις οποίες ο δήμος πληρώνει ήδη έναν ανάδοχο;

Υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις. Είτε υπάρχει κάποια λεπτομέρεια της σύμβασης που δεν είναι γνωστή σε εμάς και δικαιολογεί αυτή την παρέμβαση του δήμου, είτε ο ανάδοχος δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του και ο δήμος αναγκάζεται να καλύψει το κενό με δικά του μέσα.

Σε αυτή την περίπτωση, τίθεται το ερώτημα αν ο δήμος συνεχίζει να πληρώνει τον ιδιώτη για μια υπηρεσία που τελικά παρέχει ο ίδιος.

Το θέμα απαιτεί διαφάνεια, όπως αρέσκεται να αναφέρει η νέα δημοτική αρχή, η οποία οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη εικόνα και να ενημερώσει τους δημότες για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.