Ραφήνα: Κλείνει ο κύκλος λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου για βοήθεια και στήριξη

Στην κανονικότητα επιστρέφει η χώρα μας σιγά σιγά και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (27/5) και μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, αναστέλλεται η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου στήριξης και βοήθειας, ενώ ο Δήμος αναφέρει και τον συνολικό αριθμό των αιτημάτων, 302, τις ημέρες που ήταν σε ισχύ.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρει:

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, όπως και ολόκληρη η χώρα, επιστρέφει με προσεκτικά σχεδιασμένα βήματα στην κανονικότητα της καθημερινότητας, μετά την μεγάλη περιπέτεια των προηγουμένων μηνών.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Αναστάτωση στην Καλλιτεχνούπολη από την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων στη συνεδρίαση της 27ης Μαΐου υπό την προεδρία του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Τηλεφωνικού Κέντρου Στήριξης και Βοήθειας , που τέθηκε σε λειτουργία λόγω των εκτάκτων συνθηκών από την 19η Μαρτίου μέχρι και σήμερα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας , προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα:

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας (19/3/20) έως και σήμερα 27/5/20 έχουν διεκπεραιωθεί συνολικά 302 αιτήματα συμπολιτών, που αφορούσαν :

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Προσωρινοί πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

140 Συνταγογραφήσεις

42 Αιτήματα για παραλαβή φάρμακων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥ και των Νοσοκομείων

35 Διάφορες εξυπηρετήσεις ( αγορά και παράδοση φαρμάκων από ιδ. φαρμακεία, παραλαβή και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων κτλ)

85 Αιτήματα για παροχή πληροφοριών, διευκρινήσεων και οδηγιών στους πολίτες.

Το τηλεφωνικό κέντρο παραμένει σε λειτουργία για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη θα συνεχίσουν να έχουν την απαιτούμενη στήριξη, βοήθεια και αλληλεγγύη μέσω του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι»

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Βαρύ πένθος για το Λύκειο Ελληνίδων - Έφυγε από τη ζωή η δασκάλα Μαρία Κατσιμίγα

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων οφείλει ένα δημόσιο «ευχαριστώ» στην Πολιτική Προστασία, τους υπαλλήλους του Δήμου και των Νομικών Προσώπων (ΔΟΠΑΠ, Φ. Καβουνίδης) για την αυταπάρνησή τους και την προσφορά στο συμπολίτη για όλο αυτό το πολύ δύσκολο διάστημα για όλους μας.

Επανερχόμαστε στην κανονικότητα της ζωής, με υπευθυνότητα, προσοχή και τήρηση όλων των οδηγιών και πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

«Μένουμε ασφαλείς».