Ραφήνα: Ξεκίνησε η διαπλάτυνση πεζοδρομίου για την διέλευση των ΑΜΕΑ στην κεντρική πλατεία (φωτό)

Ξεκίνησε η διαπλάτυνση πεζοδρομίου στο τμήμα μεταξύ πλατείας Πλαστήρα και οδού Βιθυνίας όπως η και και κατασκευή κεκλιμένου επιπέδου διάβασης ΑΜΕΑ.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει πρώτα μέσα από το irafina.gr, το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο της Ραφήνας

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για το στενό μικρό δρομάκι που απέμεινε μετά την κατασκευή της πλατείας, ανάμεσα στον φούρνο και την ταβέρνα “Παλιές Αναμνήσεις”, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες

Στο σημείο αυτό, αν και υπάρχει ράμπα για ΑΜΕΑ, παρκάρουν αυτοκίνητα με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονται σε αναπηρικό καροτσάκι, ή γονείς που μεταφέρουν με καρότσι τα παιδιά τους, να μην μπορούν να μετακινηθούν από την πλατεία προς την οδό Βιθυνίας και το αντίστροφο

Η εισήγηση και η γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου της ΔΕ Ραφήνας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για την έκδοση Κανονιστικής Απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα κάτωθι είναι:

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑΜΕΑ προς την πλατεία Πλαστήρα από την οδό Κύπρου η οποία αποτελεί αδιέξοδο, προτείνεται:

Η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην ανατολική οριογραμμή από τα 1.80μ. που είναι σήμερα, στα 3.30μ. ώστε να συμπεριληφθεί το πλάτος της εν λόγω ράμπας.

Η υφιστάμενη ράμπα θα παραμείνει κατά το τμήμα που απαιτείται προκειμένου να γεφυρωθεί η υψομετρική διαφορά του επιπέδου της πλατείας σε σχέση με το επίπεδο του πεζοδρομίου.

Στην απόληξη του πεζοδρομίου, στη συμβολή με την οδό Βιθυνίας, θα κατασκευαστεί επίσης ράμπα ΑΜΕΑ με μέγιστη κλίση 5% και πλάτος 1,50μ. προκειμένου να εξασφαλιστεί η γεφύρωση του επιπέδου πεζοδρομίου με εκείνο του οδοστρώματος.

Τόσο το πεζοδρόμιο όσο και τη ράμπα ΑΜΕΑ θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Οδηγιών “Σχεδιάζοντας για όλους του ΥΠΕΚΑ. και της υπ’ αριθμ. 52907/2009 απόφασης ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 2621/31.12.2009).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.