Ραφήνα: Με αφορμή τη φωτιά σε αυτοκίνητο στο Νηρέα

Ένα κείμενο λάβαμε από αναγνώστη του irafina.gr με αφορμή το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπιασε φωτιά την περασμένη Τρίτη στην περιοχή του Νηρέα στη Ραφήνα

Αναλυτικά στο μήνυμα του αναφέρει

Μετά την πρόσφατη φωτιά στην οδό Σύρου σε σταθμευμένο όχημα και μιας και ήμουν παρών εντόπισα ένα πρόβλημα της περιοχής που πρέπει να το λάβουμε άμεσα σοβαρά για το μέλλον μας.

Ο Νηρέας, ο Πρωτέας και οι Ορειχαλκουργοί σαν περιοχές είναι εξαιρετικά κοντά και τις περπατώ καθημερινά. Μπορώ να πω οτι αν και εθελοντής δασοπυροσβέστης, τόσο καιρό αγνοούσα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή.

Το πρόβλημα έγκειται στους δρόμους. Οι περισσότερες οδοί της περιοχής, έχου απαγορευτικό πλάτος για παρκάρισμα και κίνηση μεγάλων οχημάτων (πυροσβεστικών, υδροφόρων, κτλ) με αποτέλεσμα χωρίς να το γνωρίζουμε να απειλούμαστε χωρίς να το γνωρίζουμε.

Στο συμβάν στην οδό Σύρου επιχείρησε το 800άρι της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο δεν γνωρίζω αν φέρει αφρό αν τυχόν χρειαστεί. Η έξοδος Ν.Μάκρης (το 1,5 τόννων όχημα Iveco) που έφτασε στο σημείο αντιμετώπισε πολλά θέματα στην είσοδό του από τη Δωρίδος προς την Ναυτίλου. Λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων στη Ναυτίλου περνούσε οριακά (λόγω πλάτους οχήματος και οδού και λόγω σταθμευμένων οχημάτων).

Κατά την αποχώρησή του, από το συμβάν κινήθηκε επίσης με δυσκολία τόσο στη Ναυτίλου όσο και στη Ναιάδων όπου έστριψε για να βγει στη Χ. Σμύρνης.

Αν εξαιρέσουμε 10 δρόμους (ίσως λιγότερους) γενικότερα η περιοχή πάσχει και από μικρά σε πλάτος στενά αλλά και από εκατέρωθεν παρκάρισμα οχημάτων που σε περίπτωση ανάγκης, εμποδίζουν την διέλευση οχημάτων.

Επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η απουσία κρουνών εντός της οικιστικής περιοχής (αν εξαιρέσουμε τους 2-3 κρουνούς στη Χ. Σμύρνης) αλλά και τα “ακούρευτα” κάθε λογής δέντρα που υπάρχουν για λόγους σκίασης στα παρκαρισμένα οχήματα, στους δρόμους της περιοχής μας (βλέπε π.χ. το δέντρο στη Γλαύκου 8 και Δωρίδος 3) που ξεκινά από το απειλιτικό ύψος του 1,8μ πάνω από την οδό Γλαύκου. Δήμος και ιδιοκτήτης δεν επιθυμούν να το κουρέψουν.

Αν συμπεριλάβουμε και τα ακαθάριστα οικόπεδα, τους συμπολίτες μας που παρατούν βουνό τα σκουπίδια και τα χόρτα των κήπων τους στους κάδους, όλα μαζί συνθέτουν ένα μείγμα εκπληκτικό για να θρηνήσουμε κατοικίες και πιθανόν και ανθρώπους αν οι συνθήκες και οι καταστάσεις είναι άσχημες.

Συγνώμη που σας χάλασα την υπέροχη ημέρα σας, αλλά “των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν”.

Επίσης κάτι βασικό για όλους μας. Καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για κάποια φωτιά στην περιοχή μας και να έχουμε σκεφτεί διόδους διαφυγής, όπως επίσης να γνωρίζουμε αν στην περιοχή μας, υπάρχουν κλινήρεις, ΑΜΕΑ, γέροντες και άλλες ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας.

Ενδεχομένως το ίδιο πρόβλημα να υπάρχει και σε άλλες περιοχές.

GREG KV

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.