Ραφήνα: Ο Cpt Ισίδωρος Λιγνός, του Fast Ferries Andros, έριξε άγκυρες


Αγάπησε από μικρός τη θάλασσα και την υπηρέτησε από την ηλικία των 15 χρόνων. Πιο πολύ όμως την ακτοπλοΐα. Ξεκίνησε τα πρώτα του θαλασσινά ταξίδια το 1987, στο πλοίο Golden Vergina των Καραηλία – Καραφωτιά – Κοσμά. (3Κ). Πέρασε από αρκετά πλοία θρύλους και ανδρώθηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα Πλοιάρχων. Η καταγωγή του από τη Σαντορίνη.

Στην ηλικία των 35 χρόνων το 2007, έπιασε για πρώτη φορά Πλοίαρχος στο Ρομίλντα του αείμνηστου Καπτά Μάκη Αγούδημου και έγινε ένα με το πλοίο και το πλήθος λιμανιών της άγονης γραμμής που έπιανε. Ήταν και ο τελευταίος Καπετάνιος του θρυλικού αγονόπλοιου. Παιδί της GA FERRIES ο καπτά Ισίδωρος Λιγνός, δάμασε όλο το Αιγαίο και έμαθε να μπαίνει σαν έμπειρος καταδρομέας σε κάθε λιμάνι με κάθε καιρό.

Το Ε/Γ-Ο/Γ ΡΟΜΙΛΝΤΑ της GA FERRIES το 2007. Ήταν το πρώτο βαπόρι που έπιασε ως Πλοίαρχος την ίδια χρονιά
Το Ε/Γ-Ο/Γ FAST FERRIES Andros της FAST FERRIES. Το τελευταίο του βαπόρι, στο οποίο βρισκόταν από το 2017

 

Δείτε ακόμα:  Παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας

Ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο το μοναδικό ρεμέντζο του με το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής στη Σίκινο, με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τον Απρίλιο του 2013. Ένα βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου και έπαιξε σε πολλά ειδησεογραφικά κανάλια και ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, υπενθυμίζοντας ακόμη μια φορά τη ναυτοσύνη των Ελλήνων Πλοιάρχων

Στις γέφυρες των πλοίων που πέρασε ως Πλοίαρχος, ήταν η ήρεμη δύναμη που με ψυχραιμία αντιμετώπιζε αποτελεσματικά, ουκ ολίγες απρόβλεπτες και δύσκολες καταστάσεις.

Δείτε ακόμα:  Τροχαίο στη Βούλα: Στη Μύκονο η κηδεία του Τζώρτζη Μονογυιού – Γιατί αναβλήθηκε το χειρουργείο της συζύγου του

Χθες, ο από το 2017 Πλοίαρχος του πλοίου Fast Ferries Andros, Cpt Ισίδωρος Λιγνός, πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι από τη Μύκονο για την Τήνο, την Άνδρο και τη Ραφήνα και οριστικά “φουντάρισε τις άγκυρες”, καθώς κατέθεσε τα χαρτιά του για τη σύνταξη.

Ίσως να είναι ο νεότερος Πλοίαρχος που ρίχνει άγκυρες νωρίς. Θα λείψει από την ακτοπλοΐα.

Του ευχόμαστε καλή ξεκούραση και πλέον να χαίρεται και να τον χαίρονται από κοντά, τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Δείτε ακόμα:  Η Ομάδα Γυναικών Ραφήνας-Πικερμίου καταγγέλλει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης

arxipelagos.gr