Ραφήνα: Ο εφιάλτης στον δρόμο με τους… Φοίνικες και η παρέμβαση της Δήμητρας Τσεβά (φωτό)


Η μία μετά την άλλη φτάνουν όλα αυτά τα χρόνια στο iRafina.gr, οι καταγγελίες και τα παράπονα των κατοίκων που διαμένουν ή προσπαθούν περπατήσουν τα πεζοδρόμια της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη Ραφήνα.


Οι Φοίνικες που στο παρελθόν φυτεύτηκαν στα πεζοδρόμια, αποτελούν κίνδυνο θάνατο για τους πεζούς, αφού σε πολλά σημεία, ιδιαίτερα  σε αυτά που οι φοίνικες έχουν μεγαλώσει, καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι πεζοί να κατεβαίνουν στον δρόμο, με κίνδυνο να παρασυρθούν από κάποιο διερχόμενο όχημα.

Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν, υπάρχουν σημεία του δρόμου που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, καθώς δεν υπάρχει ορατότητα λόγω του ανάγλυφου του δρόμου, με ανηφόρες – κατηφόρες ή και με κλειστές στροφές.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊος: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία του δήμου Αχαρνών

Με όλα τα παραπάνω δείχνει να συμφωνεί και η Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά η οποία σε χθεσινή ανάρτηση της ανάφερε:

“Δεν γνωρίζω το όφελος της ύπαρξης αυτών των δέντρων στα πεζοδρόμια….”, με τα σχόλια να πέφτουν “βροχή”

Μετά από αυτή την παρέμβαση της η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου κλάδεψε τους φοίνικες και απελευθέρωσε μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου