Ραφήνα: Όλα όσα έγιναν στο debate των υποψήφιων Δημάρχων στο Νέο Βουτζά (φωτό & βίντεο)


Στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Βουτζά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, το δεύτερο debate, μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Ραφήνας – Πικερμίου, μετά από πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», του Συλλόγου ΦΕΟ (Φιλοπρόοδος Ένωση Οικιστών) και της Επιτροπής Πληγέντων Κόκκινο Λιμανάκι.


Η αίθουσα γέμισε από κόσμο, αν και στην πλειοψηφία τους φάνηκε να ήταν περισσότεροι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τους κατοίκους. Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος και κάτοικος της περιοχής Έμυ Κροκίδη, ενώ το καλωσόρισμα έγινε από τον δικηγόρο και κάτοικο της περιοχής Γιώργο Παπαδουκάκη.

Η συζήτηση, που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, είχε τρεις θεματικές ενότητες. Στην πρώτη οι υποψήφιου Δήμαρχοι απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν στείλει οι κάτοικοι και αφορούσαν το Νέο Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι, ενώ στη δεύτερη ενότητα απάντησαν σε ερωτήσεις κατοίκων που ήταν παρόντες στην συζήτηση. Τέλος είχαμε τις τοποθετήσεις των έξι υποψηφίων, για το όραμα τους για τις πληγείσες περιοχές.

Πριν από την έναρξη έγινε παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι είναι κάτοικοι από το Νέο Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι. Εδώ να προσθέσουμε πως δεν παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του κ. Βασιλόπουλου, καθώς ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί οπότε δεν είχε αποστείλει τα βιογραφικά τους, ενώ αμήχανη ήταν η στιγμή της παρουσίασης των υποψήφιων συμβούλων για το τοπικό της Ραφήνας, όπου ο συνδυασμός που στηρίζεται από τους κ.κ Βασιλόπουλο, Πιστικίδη, Φαφούτη και Χριστόπουλο, δεν έχει κάποιον κάτοικο από τις πληγείσες περιοχές.

Αρχικά, εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του κ. Γιώργου Χριστόπουλου, ο οποίος να θυμίσουμε πως είχε αρνηθεί να πάρει μέρος στο πρώτο debate που είχε πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν στο Νηρέα, λέγοντας τότε πως «δεν θα καταστεί εφικτή η παρουσία μου, συνειδητά εξαιτίας της παρουσίας του απερχόμενου μη εκλεγμένου δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς».

Όμως, παρότι και σε αυτό το debate ήταν παρών ο κ. Μπουρνούς, ο κ. Χριστόπουλος επέλεξε αυτή τη φορά να παρουσιαστεί, αναιρώντας ουσιαστικά την αρχική του θέση, ενώ στις αρχικές του τοποθετήσεις – απαντήσεις, έδειχνε να είναι ο πιο αγχωμένος από τους έξι.

Από την άλλη, εντύπωση προξένησαν στους παρευρισκόμενους οι αρχικές απαντήσεις του κ. Πιστικίδη, ο οποίος δήλωνε άγνοια σε διάφορα θέματα, λες και δεν ήταν στην διοίκηση του Δήμου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλαπατάνης.

Ο κ. Φαφούτης στις δικές του τοποθετήσεις έκανε πολύ συχνά λόγο για τον συμμετοχικό σχεδιασμό και πως το πρόγραμμα του θα διαμορφωθεί μαζί με τους πολίτες, όμως σε κανένα σημείο δεν ανέφερε, αν και είμαστε 12 μέρες πριν τις εκλογές, αν αυτή τη στιγμή έχει κάποιο πρόγραμμα.
Αντίθετα ο κ. Βασιλόπουλος, επικαλέστηκε πολλές φορές τις προγραμματικές του θέσεις. Μάλιστα υπήρχαν άνθρωποι από το επιτελείο του οι οποίοι μοίραζαν φυλλάδια με το πρόγραμμα του.

Ο κ. Τσαλαπατάνης, όπως και στο πρώτο debate, κάλεσε τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ πολλές φορές ανέφερε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στην περιοχή, σαν να μην έγιναν τα γεγονότα της 23ης Ιουλίου.
Αφήσαμε για το τέλος τον κ. Μπουρνούς, αν και στις περισσότερες ερωτήσεις ήταν εκείνος που καλέστηκε να απαντήσει πρώτος. Ο κ. Μπουρνούς απάντησε αναφορικά με όλα όσα αφορούσαν τις προγραμματικές συμβάσεις για τα οδικά έργα, για τον ερανικό λογαριασμό, για τον αμίαντο, τα επιδόματα κ.τ.λ, ενώ υπερασπίστηκε τους υπαλλήλους του δήμου, οι οποίοι όπως ανέφερε εργαζόντουσαν για περισσότερες από 12 ώρες ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πυρόπληκτοι.

Δείτε όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της συζήτησης στο βίντεο που ακολουθεί, όπως και τις τοποθετήσεις των έξι υποψηφίων


Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ