Ραφήνα: Πέφτουν οι υπογραφές για το μεγαλύτερο πάρκο στην Ελλάδα!


Την Δευτέρα 23 Μαϊου, θα πέσουν οι υπογραφές για την σύμβαση κατασκευής στη Ραφήνα, του μεγαλύτερου πάρκου στην Ελλάδα

Πρόκειται για την ανάπλαση και την αξιοποίηση του λόφου του Οχυρού στη Ραφήνα, ο οποίος θα μετατραπεί στο πάρκο-πολυχώρος.

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς. Το γιγαντιαίο αυτό έργο θα γίνει  με συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους και το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, η ανάπλαση θα γίνει σε χώρο 450 στρεμμάτων

Δείτε ακόμα:  O NAOMA οργανώνει νέα τμήματα στην Ιστιοπλοΐα

Θα έχουμε την ανάδειξη του υπογείου Γερμανικού Διοικητηρίου σε χώρο ιστορικής μνήμης – μουσείο πολεμικής ιστορίας του Β Παγκοσμίου Πολέμου, την μετατροπή του υπογείου καταφυγίου σε δωμάτια απόδρασης (escape room), χρήση συμβατή με το χαρακτήρα του εκθεσιακού χώρου που θα αποκτήσει το Διοικητήριο. Η θεματολογία των παιχνιδιών απόδρασης θα σχετίζεται με το Β’ παγκόσμιο πόλεμο

Θα κατασκευαστούν παρατηρητήρια  θέας με ξύλινες διατομές για την απόλαυση της μοναδικής θέας προς θάλασσα και Εύβοια από τους επισκέπτες, ενώ θα περιφραχτεί όλος ο χώρος και θα τοποθετηθεί σύστημα Κέντρου Λήψης Σημάτων για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές.

Δείτε ακόμα:  Χωρίς νερό η Νέα Μάκρη λόγω βλάβης σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ!

Ακόμα θα κατασκευαστούν κιόσκια, τραπεζοκαθίσματα, πέτρινες βρύσες όπως επίσης χώροι αναψυχής με όργανα γυμναστικής για ενηλίκους και παιδικές χαρές για τα παιδιά.