Ραφήνα Πικέρμι: «Απογειώνεται» τη Δευτέρα το drone – Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ακαθάριστα οικόπεδα (φωτό)


Μέχρι και drone θα επιστρατεύσει, όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου για να επιβάλλει έμμεσα τον υποχρεωτικό βάση νόμου καθαρισμό των οικοπέδων από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου «απογειώνεται» το drone, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Δήμος, σε ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται  για πρώτη φορά και έχει ως στόχο να διαπιστωθεί με γρήγορο και ασφαλή τρόπο αν οι ιδιοκτήτες στους οποίους έχει αποσταλεί προειδοποιητική επιστολή -στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου – συμμορφώθηκαν και καθάρισαν τα οικόπεδα τους ως όφειλαν.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τα "ρίχνουν" ο ένας στον άλλο οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 42χρονου

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται και αυτοψίες καθώς στις 15 Ιουνίου έληξε η προθεσμία της πρώτης παρτίδας των χιλιάδων προειδοποιητικών επιστολών.

Κατόπιν τούτων σε όσους ιδιοκτήτες διαπιστωθεί ότι δεν έχουν συμμορφωθεί θα επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς σε μήνυμα του αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες, σκοπός μας είναι να πείσουμε όλους ότι πρέπει να κάνουμε τις σωστές και νόμιμες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε τη μέγιστη ασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας. Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται δύσκολο και πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί…