Ραφήνα – Πικέρμι: Πυρά από Μπουρνούς και Μπουράνη εναντίον Βασιλόπουλου


Πυρά από τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και από τον Αντιδήμαρχο Αριστείδη Μπουράνη εναντίον του Αντιδημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου

Ο κ. Μπουρνούς σε ανάρτηση του αναφέρει:

“Προφανώς ο κ. Βασιλόπουλος θα φιλοξενήσει σε εγκαταστάσεις στο φεγγάρι, τις εταιρείες που θα κάνουν τα μεγάλα έργα στον τόπο μας.”

Ενώ ο Αντιδήμαρχος Άρης Μπουράνης έγραψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό:

“Κ. Βασιλοπουλε εν όψη της άφιξης της ΕΚΤΕΡ που αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης του Πικερμίου. Μπορείτε να μας προτείνετε τον χώρο που πρέπει να να τοποθετηθεί το εργοτάξιο στο Πικέρμι?
Εύκολη και αναίμακτη η κριτική από οποιαδήποτε. Η απόφαση θέλει ηγέτη.”

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Η αποκάλυψη Μπουρνούς για τον οικισμό του Πευκώνα, παραμονή της Αγ. Παρασκευής (φωτό)

Αφορμή για τα παραπάνω ήταν το χθεσινό δελτίο τύπου του κ. Βασιλόπουλο στο οποίο ανέφερε:

«Μονόδρομος» για τους Δημοτικούς Συμβούλους της «Δύναμης Ανάπτυξης» η αρνητική ψήφος στο αίτημα της Intrakat για δωρεάν παραχώρηση δημοτικής έκτασης 11 στρεμμάτων για σχεδόν 2 χρόνια στο κέντρο της Ραφήνας.
Κάτι τέτοιο είναι παράνομο, επειδή δεν ακολουθεί τις διαδικασίες του πλειοδοτικού διαγωνισμού, αντιθέτως μάλιστα απαλλάσσει μία ιδιωτική εταιρεία από τα έξοδα ενοικίασης της έκτασης που απαιτείται για την εκτέλεση σύμβασης που έχει αναλάβει, συγκεκριμένα για την εναπόθεση των υλικών από την ανακατασκευή του οδικού δικτύου και του δικτύου ύδρευσης στις πυρόπληκτες περιοχές.

Δείτε ακόμα:  Επείγουσα ανακοίνωση για τους Παιδικούς Σταθμούς Ραφήνας - Πικερμίου

Τίθεται μάλιστα και θέμα αδικαιολόγητου πλουτισμού, αφού η Intrakat λαμβάνει για τις εργασίες αυτές 13,5 εκατομμύρια ευρώ, με οικονομική προσφορά η οποία προφανώς περιλαμβάνει αμοιβή και για την εναπόθεση και διαχείριση των αδρανών υλικών.

Τέλος, επειδή η υγεία των δημοτών είναι πάνω από κάθε εργολαβικό συμφέρον, εναντιωνόμαστε στην επιλογή του οικοπέδου αυτού διότι θα επιβαρύνει την πόλη. Καθημερινά τόσο η διέλευση (από τον ήδη επιβεβαρυμμένο αστικό ιστό) των μεγάλων φορτηγών με τα υπολείμματα της αποξεσμένης ασφάλτου, όσο και η εκφόρτωση και παραμονή των υλικών, θα επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων της Ραφήνας επί σχεδόν δύο χρόνια. Είναι προφανές ότι το οικόπεδο αυτό θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί που θα γίνουν τα έργα, δηλαδή εντός της πυρόπληκτης ζώνης που αφορά η εργολαβία της Intrakat.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά στο Μάτι: Το τραυματικό αποτύπωμα σε παιδιά και εφήβους

Τόσο τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, όσο και ο επικεφαλής της Ανδρέας Βασιλόπουλος, ξεκαθαρίζουμε ότι έχουμε υποχρέωση να εναντιωνόμαστε σε οποιαδήποτε πρόταση ή σχέδιο είναι κατά της ποιότητας ζωής των πολιτών ή υπερβαίνει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.