Ραφήνα: Πως θα γίνουν οι επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Το πρώτο ανοικτό δημοτικό συμβούλιο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, είχαμε σήμερα στη Ραφήνα, το όποιο πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας, μεταξύ του δημαρχιακού καταστήματος και του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου και αποφασίστηκε πως η Κατερίνα Παπαδοπούλου θα είναι η επόμενη γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου

Ερωτηματικό όμως παραμένει για το πως θα γίνουν οι επόμενες συνεδριάσεις. Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, ο κ Φαφούτης ζήτησε, από την στιγμή που ο κ. Βορίδης έχει δώσει το “πράσινο φως” για ανοικτά δημοτικά συμβούλια, να ζητηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους δημοτικούς συμβούλους και να βρεθεί αίθουσα για να γίνονται τα δημοτικά συμβούλια

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο υπουργός Εσωτερικών , άναψε το πράσινο φως για να επανέλθει η ομαλή και δημοκρατική λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης ( Δημοτικά – Περιφερειακά Συμβούλια , Διοικητικά Συμβούλια κ.α ), τηρουμένων φυσικά των υγειονομικών μέτρων .

Συγκεκριμένα με εγκύκλιο του ( 57η) και με ημερομηνία 23/8/21 , ορίζει το πως μπορούν να συνεδριάζουν δια ζώσης τα όργανα αυτά.

Η κ( 23/8/2021 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/οικ. 16474), έχει τίτλο «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (57η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ) Σχετ.: Όλες οι σχετικές με το θέμα εγκύκλιες οδηγίες της Υπηρεσίας μας (βλ. Παράρτημα)» και αναφέρει:

«Εκδόθηκε η αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.51684/20-8-2021 (ΦΕΚ Β΄ 3899) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00.».

Ειδικότερα , σ΄ότι αφορά τις συνεδριάσεις αναφέρει :

«Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού].

Που σημαίνει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου το οποίο έχει 27 Δημοτικούς Συμβούλους και ΕΦΟΣΟΝ όλοι είναι οι εμβολιασμένοι-νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο , αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρο συνολικού εμβαδόν περίπου 140 τ.μ συν για όποιο από το υπηρεσιακό προσωπικό ή άλλα απαραίτητα άτομα κληθούν να παραστούν.

Αν όμως ανάμεσα στους αιρετούς είναι και ανεμβολίαστοι, όπως συμβαίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου όπου υπάρχουν τουλάχιστον 2 ανεμβολίαστοι δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοί θα μπορούν να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη και φυσικά για τον χώρο της συνεδρίασης θα αφαιρεθεί ότι τους αναλογεί σε εμβαδόν.

Ο κ. Μπουρνούς απάντησε πως η αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Ραφήνας είναι μικρότερη από τα τ.μ που έχουν ορισθεί σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο οπότε αναζητείται άλλη αίθουσα

Μέχρι τότε και για όσο βοηθά ο καιρός πιθανότατα οι συνεδριάσεις να γίνονται στον ίδιο χώρο με σήμερα, δηλαδή υπαίθριες έξω από το Πνευματικό Κέντρο. Αυτό μένει να το δούμε στην επόμενη συνεδρίαση η οποία, όπως πρώτα σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, θα γίνει την Κυριακή  5 Σεπτεμβρίου στις 11:30 το πρωί

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.