Ραφήνα – Project Paralies: Νέα εντυπωσιακά στοιχεία για Μαρίκες, Μπλε & Κόκκινο Λιμανάκι, “Φίλιππας”


Η υλοποίηση του project PARALIES ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου στις παραλίες Μαρίκες, Κόκκινο Λιμανάκι, Μπλε Λιμανάκι και Φίλιππας, οι οποίες υιοθετήθηκαν για τους σκοπούς της πρωτοβουλίας από τις εταιρείες Elbisco Α.Ε., Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α και ΔΕΗ Α.Ε.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με ενεργή συμμετοχή στην πρωτοβουλία project PARALIES, συνεχίζει τις δράσεις καθαρισμού σε μεγάλες παραλίες της Ραφήνας, με αφορμή και την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών που έχει οριστεί το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου.

Η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε δύο από τους χορηγούς Elbisco Α.Ε. και Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. Οι δράσεις περιλαμβάνουν καθημερινό καθαρισμό των παραλιών από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, χωριστή συλλογή (πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί, σύμμεικτα απόβλητα) των απορριμμάτων, καταγραφή του είδους και των ποσοτήτων των αποβλήτων, ανακύκλωση, προσφορά στους λουόμενους ειδικών σταχτοδοχείων παραλίας και ενημέρωση για την σημασία της προστασίας του παράκτιου και θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Δείτε ακόμα:  Μεγάλη προσοχή σε Ραφήνα & Νέα Μάκρη: Απάτη με δήθεν τηλεφωνική κλήση από τη Microsoft

Στο διάστημα από 2 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2021, στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που είχαν τοποθετηθεί στις παραλίες της Ραφήνας συλλέχθηκαν συνολικά 828,42Kg πλαστικό, 299,09Kg χαρτί, 176,59Kg αλουμίνιο και 471Kg γυαλί, τα οποία μεταφέρθηκαν προς ανακύκλωση.

Παράλληλα, υπήρξε καθημερινός καθαρισμός των παραλιών που οδήγησε στην συλλογή και απομάκρυνση από αυτές συνολικά 350,51 Kg αποβλήτων, εκ των οποίων πρωταγωνιστική θέση κατέχουν τα αποτσίγαρα (18.243 τεμάχια), τα πλαστικά κομματάκια μικρότερα των 2,5 cm (20.164 τεμάχια) και τα πλαστικά καλαμάκια (4.619 τεμάχια).

Δείτε ακόμα:  Έργα σε κάθε μήκος και πλάτος σε Ραφήνα και Πικέρμι (φωτό)

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΙΑ:

Τα ευρήματα που προέκυψαν από την αναλυτική καταγραφή των συλλεγόμενων αποβλήτων κατά τον καθαρισμό των παραλιών, κατέδειξαν ότι η παρουσία των συγκεκριμένων 3 ειδών αποβλήτων στις παραλίες είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην επί πολλών ετών συσσώρευση αυτών των αποβλήτων στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Το project PARALIES το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα θα συνεχιστεί και κατά την θερινή περίοδο 2022, αυξάνοντας τον αριθμό των παραλιών και ενεργοποιώντας ακόμα περισσότερες εταιρείες ώστε να συμμετάσχουν ως ανάδοχοι υιοθεσίας των παραλιών αυτών.

Δείτε ακόμα:  Ξεκίνησε ο νέος κύκλος ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε Ραφήνα, Μαραθώνα, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο & Παλλήνη

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου συνεχίζει δυναμικά συμμετέχοντας σε κάθε δράση για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον.