Ραφήνα: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητεί η οικογένειά της Αμάντα από την εισαγγελία

Έκκληση στην Εισαγγελία Ανηλίκων Πειραιά να υποβληθεί σε άμεση ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη απευθύνει η οικογένεια της Αμάντα, καθώς όπως λένε υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της.

Η οικογένειά της δίνει, μια άλλη εικόνα για τη ζωή της 17χρονης και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να σκύψουν πάνω από το σοβαρό πρόβλημα που όπως ισχυρίζονται αντιμετωπίζει η μικρή.

Το ανήλικο κορίτσι που έπεσε στα δίχτυα του Αλβανού προαγωγού και αναγκαζόταν να εκδίδεται για μια χούφτα ευρώ για να ξεπληρώσει το δήθεν χρέος που ο 57χρονος της είχε δημιουργήσει, βρίσκεται ήδη υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Πειραιά ο οποίος θα καθορίσει από εδώ και πέρα την τύχη του.

Ο Παναγιώτης Χριστοφοράτος, πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης Αμάντα, επισημαίνει στο protothema.gr τα εξής:

«Θέλω να σας επισημάνω ότι η οικογένειά της εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία της για την σοβαρή κατάσταση της ψυχικής υγείας της Αμάντα αλλά και των επικίνδυνων, συνεπεία αυτής, επιλογών της για την ίδια της την ζωή. Το δράμα της πολύτεκνης οικογένειας (6 τέκνα) ξεκίνησε προ διετίας περίπου, όταν η Αμάντα, προφασιζόμενη, βάσει σχεδίου της και σε συνεργασία με φίλες της, δήθεν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον πατριό της και βιασμό της από τον επίσης ανήλικο αδελφό της, μεθόδευσε να φύγει από την οικογενειακή στέγη, ελπίζοντας σε μία ζωή ελεύθερη, όπου θα έκανε ό,τι επιθυμούσε. Δεν της άρεσαν καθόλου οι περιορισμοί. Τελικά κατέληξε, με ευθύνη της Εισαγγελίας Ανηλίκων Πειραιά, σε μία δομή στην Αγία Παρασκευή, στην οποία ανετέθη η επιμέλειά της. Δυστυχώς κατά την παραμονή της στην δομή αυτή, η Αμάντα δημιούργησε πολλά προβλήματα (απροθυμία συνεργασίας, πολλαπλές φυγές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, μυθοπλασίες και χειριστικές συμπεριφορές), με αποτέλεσμα η δομή να γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία Ανηλίκων Πειραιά ότι δεν δύναται να ασχοληθεί πλέον με την Αμάντα. Η ζωή της Αμάντα, μετά και από τις αποκαλύψεις της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε σοβαρό κίνδυνο και η οικογένειά της, όπως άλλωστε και η ανωτέρω δομή, υποβάλλουν έκκληση προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Πειραιά να θέσει την Αμάντα υπό άμεση ψυχιατρική παρακολούθηση, η οποία, αν αφεθεί ελεύθερη, χωρίς ιατρική εποπτεία, είναι βέβαιον ότι θα επιφέρει στην ζωή της ανεπανόρθωτες βλάβες».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.