Ραφήνα: Σάββατο 27 Ιουνίου ανοίγει τo ξενοδοχείο “Αύρα”

Σάββατο 27 του μηνός ανοίγει πάλι τις πόρτες του το ξενοδοχείο “Αύρα”, το οποίο όπως όλοι γνωρίζετε ήταν κλειστό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την ίδια μέρα θα ανοίξει και το cafe, απλά να προσέξετε διότι θα λειτουργήσει από τις 10.30 το πρωί. Πιο νωρίς θα είναι κλειστά και δεν θα μπορεί να σας εξυπηρετήσουν.

Το ξενοδοχείο λαμβάνοντας υπόψιν την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε, θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα ισχύσουν για τα ξενοδοχεία.

Θεσπίζεται σήμα πιστοποίησης με τον τίτλο «Health First», το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν αποφασιστεί, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους επιδημιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι προαιρετική η χρήση πλέξιγκλας στην υποδοχή, ενώ συνιστάται η χρήση ηλεκτρονικών εναλλακτικών για το check in – check out, αλλά και για πληρωμές. Επίσης, συνιστάται η διακριτική παρακολούθηση πελατών με συμπτώματα.

Όσον αφορά στο κομμάτι της εστίασης, η λειτουργία εστιατορίου, μπαρ κτλ. θα είναι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Για τις αναχωρήσεις, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο πρωτοκόλλων είτε δηλαδή του κανονικού καθαρισμού και αναμονής μίας ημέρας πριν το δωμάτιο διατεθεί σε πελάτη ή σχολαστικός καθαρισμός – απολύμανση στις επίμαχες επιφάνειες δωματίου και μπάνιου.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ