Ραφήνα: Σε απομόνωση ο ασθενής! Σε καραντίνα όλο το πλήρωμα του “Θεολόγου Π.” – Φόβοι για 2ο ύποπτο κρούσμα


Σε απομόνωση, κλεισμένος στην καμπίνα του βρίσκεται το μέλος του πληρώματος του “Θεολόγος Π.”, το οποίο εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Όπως ενημερωθήκατε το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει χωρίς επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr όλα ξεκίνησαν όταν τα ξημερώματα το συγκεκριμένο μέλος του πληρώματος εμφάνιση υψηλό πυρετό.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και σήμανε συναγερμός για κορονοϊό. Σε συνεννόηση του Λιμεναρχείου Ραφήνας με τον ΕΟΔΥ αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Το μέλος του πληρώματος που παρουσίαζε υψηλό πυρετό τέθηκε σε απομόνωση στη καμπίνα του, έχει αποκλειστεί, ενώ και το υπόλοιπα μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν σε καραντίνα έως ότου διευκρινιστεί αν τελικά είναι θετικός ή αρνητικός στον ιό.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Συγκινεί ο αστυνομικός- «Δεν θα φύγει ποτέ η εικόνα του βρέφους με τη νεκρή μητέρα»

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του irafina.gr τον ασθενή θα τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου θα γίνει ο ιατρικός έλεγχος. Υπάρχει η σκέψη πάντως η εξέταση να γίνει μέσα στο πλοίο από γιατρούς συγκεκριμένης κλινικής.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης -το πιθανότερο αύριο Κυριακή- το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ραφήνας και τα 40 άτομα που αποτελούν το υπόλοιπο πλήρωμα θα βρίσκονται σε καραντίνα. Το πλοίο σημειωτέον πραγματοποιούσε το δρομολόγιο ‘Ανδρο-Τήνο- Μύκονο, με επιστροφή.

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Έκτακτη Διακοπή υδροδότησης στη Διώνη

Στην ‘Ανδρο το πλοίο αποβίβασε 17 επιβάτες, 13 στην Μύκονο και 8 στην Τήνο, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του «Θεολόγος Π».

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κι άλλο μέλος του πληρώματος έχει εμφανίσει υψηλό πυρετό, υπάρχει φόβος για πιθανό κρούσμα, που σημαίνει ότι και σε αυτόν θα πάρουν δείγμα για να δουν εάν είναι θετικός στον ιό.

Δείτε ακόμα:  Σιδηρόδρομος: Ετοιμάζεται η επέκταση του δικτύου σε Ραφήνα και Λαύριο

Πάντως πηγές από το Λιμεναρχείο της Ραφήνας αναφέρουν ότι το πλοίο έχει απολυμανθεί, έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα πάντα ιχνηλατούνται και ανά πάσα στιγμή είναι σε επιφυλακή, ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν Περιφέρεια και Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.