Ραφήνα: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την κεραία στις Μαρίκες – Όλα όσα έγιναν στην συγκέντρωση των κατοίκων


Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή “Μαρίκες” στη Ραφήνα.


Μετά απ όλα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, οι κάτοικοι της περιοχής διοργάνωσαν σήμερα Κυριακή ακόμα μία συγκέντρωση, έξω από το σπίτι που έχει εγκατασταθεί, και απ όσο λένε οι ίδιοι, ήδη λειτουργεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Η συγκέντρωση είχε σήμερα περισσότερο τον χαρακτήρα ενημέρωσης, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δημιουργήθηκαν εντάσεις, όπως είχε γίνει πριν από μία εβδομάδα, όταν κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα στον ιδιοκτήτη του οικήματος.

Ο κ. Πέτρος Βραχιώτης ήταν εκείνος που αρχικά πήρε τον λόγο και ενημέρωσε τους κατοίκους, για όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν όπως και για τις νομικές διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει. Ζήτησε από τους  παρευρισκομένους να υπογράψουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας, όπως και να δώσουν τα στοιχεία τους, ώστε να μπορούν τα μέλη της επιτροπής των κατοίκων, που ορίστηκαν σήμερα, να επικοινωνούν μαζί τους.

Τέλος ζήτησε απ όποιους μπορούν να συνεισφέρουν χρηματικά για τα πρώτα νομικά έξοδα και δήλωσε ότι είναι ανοικτός να καταθέσουν οι κάτοικοι, οποιαδήποτε ιδέα ή πρόταση, που θα μπορέσει να βοηθήσει προς τη κατεύθυνση της απομάκρυνσης της κεραίας

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρ. Δήμαρχος και επικεφαλής της “Νέας Άρχης” Βασίλης Πιστικίδης, ο οποίος αρχικά και επί της ουσίας κατέρριψε το επιχείρημα της μη εγκατάστασης  κεραίας σε απόσταση μικρότερης των 300 μέτρων από σχολεία, νηπιαγωγεία κτλ, λέγοντας πως είμαστε δυστυχώς απροστάτευτοι καθώς η μόνη διαφορά είναι πως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, είναι υποχρεωμένες σε περίπτωση που η κεραία βρίσκεται κοντά σε σχολείο, να μειώσουν την εκπομπή.

Αναφέρθηκε, όσο αφορά τη νομιμότητα,  στον τρόπο μετρήσεων της εκπομπής και πως οι κάτοικοι χρειάζεται να ακολουθήσουν τα βήματα που θα τους προτείνει ο δικηγόρος που έχουν ορίσει.

Από την άλλη όμως, σε ανθρώπινο επίπεδο, θα πρέπει οι κάτοικοι να είναι αποφασισμένοι και σε εγρήγορση για να υποστηρίξουν το δίκιο τους, για όλα αυτά που μπορούν να τους επιφορτίσουν από την λειτουργία της κεραίας. Τέλος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν κατά της διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κατοίκων, ενώ λίγο αργότερα παρέμβαση έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της “Δημοτικής Αλλαγής” Σπύρος Κάρλος.

Στο τέλος ανακοινώθηκαν τα μέλη της επιτροπής των κατοίκων οι οποίοι είναι οι: Παναγιώτης Δήμας, Συράκη Αικατερίνη, Γκούστης Γεώργιος, Μυτιληναίος Ανδρέας, Κουτελάς Σταύρος και Σακελλαρίδου Χριστίνα.

Να σημειώσουμε πως, μετά και την προτροπή του κ. Βραχιώτη,  συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που θα μπορέσουν να καλύψουν τα πρώτα νομικά έξοδα.

Το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων είναι πως ναι μεν θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν την λειτουργία της κεραίας, όμως είναι απαισιόδοξοι όσο αφορά τις νομικές διαδικασίες, καθώς οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως για να μπορέσει η κεραία να εγκατασταθεί θα πρέπει να είχε όλα τα απαραίτητα από το νόμο έγγραφα και δικαιολογητικά. Από την άλλη όμως δεν μένουν μόνο σε αυτό, καθώς θεωρούν πως η εγκατάσταση και η λειτουργία της συγκεκριμένης κεραίας, αλλάζει τον τρόπο ζωής τους, θα δημιουργήσει προβλήματα υγείας καθώς και θα επιβαρύνει όλους όσους ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα με σοβαρές ασθένειες.

Το θέμα φαίνεται πως θα έχει συνέχεια, καθώς αναμένεται να συζητηθεί ξανά στο δημοτικό συμβούλιο, όταν θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία αρχικά θα εξεταστούν από την διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει ήδη οριστεί.