Ραφήνα: Στο μαγευτικό εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου η πρώτη θεατρική παράσταση του καλοκαιριού (φωτό & βίντεο)

Στον μαγευτικό προαύλιο χώρο μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η πρώτη θεατρική παράσταση για το φετινό καλοκαίρι με τίτλο ” Η αδερφή μου” σε κείμενο του Σταύρου Ζουμπουλάκη και σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη.

Την παράσταση που ήταν δωρεάν για το κοινό, διοργάνωσαν  Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας και ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου

Πριν από την έναρξη σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κα. Δέσποινα Γκικάκη, ενώ προλόγισε ο σκηνοθέτης Περικλής Μουστάκης

Λίγα λόγια για το έργο και την ιστορία

Μέσα από την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο, και τη δική του, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, θέλησε να μας μιλήσει για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και πάνω από όλα για την καλοσύνη και την αγάπη. Ένα κείμενο τελικά παρηγορητικό.

Ο συγγραφέας, μάς χαρίζει ένα άκρως εξομολογητικό και βαθιά προσωπικό αφήγημα, το οποίο μέσα από συνομιλίες με την Βέιλ, τον Λεβινάς και τον Καμύ, φτάνει σε μας ως ένα μείζον θεολογικό σχόλιο, μια υπαρξιακή και ταυτόχρονα οικουμενική διερώτηση πάνω στο ζήτημα της αγάπης, της πίστης, αλλά και της αρρώστιας.

Η αφοπλιστική, εξομολογητική απλότητα της αφήγησης του Ζουμπουλάκη, τρυπάει σαν βέλος το κέντρο της καρδιάς και προκαλεί εσωτερικό ρίγος, οδηγώντας τελικά στη λύτρωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης, η  Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κα. Δέσποινα Γκικάκη, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μπατάλης, ο πρ. τοπικός σύμβουλος Πικερμίου Άγγελος Χοβαρδάς

Έπαιξαν οι ηθοποιοί Δώρα Στυλιανέση και Άλκης Ζούπας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.