Ραφήνα: Τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα; (φωτό)


Με το θέμα των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, που τα παρατούν οι ιδιοκτήτες τους σε διάφορες περιοχές της Ραφήνας αφού πρώτα έχουν παραδώσει τις πινακίδες, έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί μέσα από το iRafina.gr.


Να θυμίσουμε πως πριν μερικά χρόνια, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είχε απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες που έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους στους δρόμους της πόλης, να φροντίσουν για την απόσυρσή τους, καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης, δημιουργούν κώλυμα στην στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τότε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου , και πολύ σωστά,  εφάρμοσε το Προεδρικό Διάταγμα 116/2004, που προβλέπει την απόσυρση εγκαταλελειμμένων Ι.Χ. σε εύλογο χρονικό διάστημα αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις και όλα τα σχετικά. Παρατηρείται όμως συχνά το φαινόμενο κάποιοι να εξακολουθούν να αφήνουν παρατημένα τα αυτοκίνητά τους με όλα όσα προαναφέραμε και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις βλαβερές συνέπειες.

Αυτό μας επισήμανε αναγνώστης του irafina.gr, καθώς όπως αναφέρει, κάποιοι ασυνείδητοι παράτησαν νύχτα το αυτοκίνητο που βλέπετε στην κεντρική φωτό, επί της οδού Νηρέως Πρωτέως. Το όχημα βρίσκεται στο σημείο εδώ και 7 εβδομάδες!

Εκτός της απομάκρυνσης του οχήματος, που θα πρέπει να γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, επειδή υπάρχει τρόπος να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου (βλέπε αριθμός πλαισίου), καλό θα ήταν να “πέσει” και κανένα πρόστιμο…