Ραφήνα: Την Τρίτη στον ανακριτή ο 48χρονος για την απόπειρα αρπαγής – Μπουρνούς: Να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα


Γνώριμος στις αρχές για άλλα αδικήματα είναι ο 48χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 12χρονου κοριτσιού σε πολυσύχναστη περιοχή της Ραφήνας.

Με απίστευτο θράσος, ακολουθούσε με το αυτοκίνητο για 1,5 χιλιόμετρο το κορίτσι που το βράδυ της Πέμπτης βγήκε βόλτα με το ποδήλατο.

Η 12χρονη τον άκουγε να την πιέζει να μπει στο αυτοκίνητο και να τής λέει ότι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί μόνη, κι όταν εκείνος έγινε απειλητικός τραβώντας την μέσα, έβαλε τις φωνές, ζητώντας βοήθεια.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για... ψησταριά!

Περίοικοι κινητοποιήθηκαν και κατέγραψαν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο ο 45χρονος διέφυγε. Τελικά συνελήφθη επί της λεωφόρου Μαραθώνος.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι βρέθηκαν χάπια βαλεριάνας που προφανώς σκόπευε να χορηγήσει στο ανήλικο θύμα, καθώς και μικροποσότητα κοκαϊνης. ΄Ακολουθούσε το κορίτσι από την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο κέντρο της Ραφήνας μέχρι το λιμάνι και την οδό Νηρέως- Πρωτέως.

Ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει τις αρχές για απάτες. Αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία, ώστε να τον αναγνωρίσουν τυχόν άλλα θύματα.

Δείτε ακόμα:  Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας: Διατηρείτε τις παραλίες καθαρές!

Απαραίτητη χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση στοιχείων ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε επίσης την αποδυνάμωση περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων. Επίσης μίλησε για νομοθετικό πλαίσιο που αφήνει ελεύθερους εγκληματίες και τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης.

Ο κ. Μπουρνούς έκανε λόγο επίσης για αποδυνάμωση των περιφερειακών τμημάτων. “Δεν μπορούμε να προσφέρουμε επαρκή ασφάλεια στους πολίτες. Εχουμε αναδείξει το θέμα και το έχουμε θέσει στον κ. Χρυσοχοϊδη” σημείωσε.