Ραφήνα: Το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά (φωτό)


Άκρως επιτυχημένη ήταν η διήμερη προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβολάκια Ραφήνας και ο πατήρ Χρύσανθος στην Παναγία Σουμελά.


Ένα πούλμαν με ραφηνιώτες και ραφηνιώτισες έφυγε την Δευτέρα το πρωί από την κεντρική πλατεία Ραφήνας για την Παναγία Σουμελά με προορισμό την Καστανιά Ημαθίας. Η πρώτη στάση έγινε στο Λιτόχωρό Πιερίας. Η “μεγάλη” ραφηνιώτικη παρέα συνεπικουρούμενου και του καλού καιρού πέρασε ένα όμορφο μεσημεριανό εκεί και μετά ανέβηκαν στο Μοναστήρι του Άγιου Διονύσιου εν Ολύμπω όπου ξεναγήθηκαν και προσκύνησαν.

Το βράδυ τους βρήκε στην Λεπτοκαρυά όπου μετά το δείπνο ακολούθησε ένα μικρό -τρόπος του λέγειν- γλέντι με ζωντανή μουσική και πολύ χορό. Η διάθεση ήταν ανεβασμένη, και σε χαλαρό mood η βραδιά κύλησε υπέροχα.

Το πρωί της επόμενης ημέρας ξεκίνησαν για την Καστανιά Ημαθίας και την Παναγία Σουμελά. Εκεί με κατάνυξη και δέος προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας και έβγαλαν τις απαραίτητες φωτογραφίες. Μετά ακολούθησε επίσκεψη στην πόλη της Βέροιας, για καφεδάκι και βόλτα. Επίσκεψη στο Μουσείο της Βεργίνας και επιστροφή το βράδυ της Τρίτης.

Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για αυτές τις δύο ημέρες. Πέρασαν μοναδικά, είδαν όμορφα τοπία αλλά πάνω απ΄όλα υπήρχε κέφι, χαρά και μεγάλη διάθεση. Έδωσαν δε “λόγο” πως θα το επαναλάβουν για άλλο προορισμό.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες ΕΔΩ