Ραγδαίες εξελίξεις – Πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Έλληνας επιχειρηματίας, Γιώργος Νίκας στις ΗΠΑ.

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης προχωρά σε συλλήψεις και απαγγέλει συνεχώς κατηγορίες. Ήδη ο Τηλέμαχος Λαβίδας έχει συλληφθεί από την περασμένη Παρασκευή, ενώ οι αρχές πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα ο οποίος αναζητείται αλλά πιστεύεται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν τόσο το Reuters όσο και το Bloomberg, ο 54χρονος Γιώργος Νίκας κατηγορείται για εσωτερική πληροφόρηση.

Την Τρίτη ο Τηλέμαχος Λαβίδας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Έρχονται τρία κύματα κακοκαιρίας, το ένα πιο ισχυρό από το άλλο!

Συνολικά οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε έξι άτομα για εσωτερική πληροφόρηση και από την οποία αποκόμισαν κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον του Joseph El-Khouri, 52 ετών, χρηματιστή ο οποίος ζει στο Λονδίνο και το Μονακό. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη στο Λονδίνο την Δευτέρα και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του. Το Bloomberg είχε ήδη αναφέρει ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εναντίον του τραπεζίτη και συμβούλου επενδύσεων της Goldman Sachs, Bryan Cohen, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες σε χρηματιστή στην Ελβετία. Ο Cohen και ο Λαβίδας συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη. Ο Cohen αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 750.000 δολαρίων. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 25 χρόνια.

Δείτε ακόμα:  Κίνδυνος να κλείσουν και πάλι τα καταστήματα – Προβληματισμός για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι επίσης ο 35χρονος Benjamin Taylor και η 32χρονη Darina Windsor η οποίοι έδιναν εμπιστευτικές πληροφορίες σε 22 εταιρείες!

newsit.gr