Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο! Δάκρυα για τον “προστάτη των φυλακισμένων” αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Ραπτόπουλου, στην Περαία Θεσσαλονίκης. Αρκετοί ήταν οι πιστοί, που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Φοίβης της Διακόνου, για το τελευταίο «αντίο».

Μάλιστα, η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων προς τον προαύλιο χώρο της χριστιανικής αδελφότητας «Η Οσία Ξένη» για να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ο προστάτης των φυλακισμένων, όπως ήταν γνωστός στο Πανελλήνιο, εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών. Ο π. Γερβάσιος αφιέρωσε τη ζωή του στη διακονία των φυλακισμένων. Μέσω του σωματείου που ίδρυσε συνέβαλε στην αποφυλάκιση περίπου 14.000 απόρων κρατουμένων.

Ο Γερβάσιος (κατά κόσμον Γεώργιος) Ραπτόπουλος γεννήθηκε το 1931 στον Αιμιλιανό Γρεβενών. Το 1950 πέρασε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Έγινε κληρικός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης. Υπηρέτησε στις Μητροπόλεις Σιδηροκάστρου Σερρών, Θεσσαλονίκης, Σερρών & Νιγρίτης και Κασσανδρείας.

Το 1966 ίδρυσε την Αδελφότητα «Η Οσία Ξένη» και το 1978 συστάθηκε η «Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων». Το έργο του έχει τιμηθεί ήδη δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τού απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος και έχει προταθεί τρεις χρονιές – για το Νόμπελ Ειρήνης, Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Προσφοράς, ανάμεσα σε μεγάλες προσωπικότητες όλου του κόσμου. Το έργο του αναγνώρισε και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο πατέρας Γεροβάσιος ήταν συγγραφέας 55 βιβλίων.

Δείτε ακόμα:  Τη σύνταξη των γονιών του θα παίρνει από τον Αύγουστο ο αριστούχος που τους "έχασε" από κορονοϊό

Ανάμεσα στους χιλιάδες κρατούμενους που έχει συναντήσει είναι ο Κώστας Πάσσαρης αλλά και μέλη της 17ης Νοέμβρη. «Πρώτη φορά που συνάντησα τον Κώστα Πάσσαρη ήταν το 2007. Έκτοτε τον βλέπω δύο φορές το χρόνο εκ των οποίων η μία είναι του Αγίου Κωνσταντίνου στην φυλακή υψίστης ασφάλειας στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Σήμερα είναι ευλαβέστατος χριστιανός. Δεν θέλει να θυμηθεί το παρελθόν της ζωής του. Έχει σβήσει γι αυτόν. Έχει γίνει αγνώριστος» είχε πει ο πατέρας Γεςροβάσιος.

Δείτε ακόμα:  Σε αυτό το σημείο είχαν κατασκηνώσει η Γαρυφαλλιά και ο δολοφόνος της - Τι βρέθηκε στη σκηνή (φωτό & βίντεο)

newsit.gr