“Ραβασάκια” για ξεχασμένα τέλη σε 75.000 ιδιοκτήτες!

Η ΑΑΔΕ ανακάλυψε οφειλές του 2016! Ποιοι και πώς μπορούν έως τις 22 Νοεμβρίου να γλιτώσουν την καταβολή του ποσού (έχει παρέλθει η ημερομηνία)

«Ραβασάκια» σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων αναμένεται να στείλει τις επόμενες ημέρες η ΑΑΔΕ, καθώς εντοπίστηκαν να έχουν «ξεχάσει» να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και δεν προχώρησαν σε ενημέρωση της εικόνας τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myCAR».

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε στείλει επιστολές στους σχεδόν 75.000 «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Με την επιστολή τούς δινόταν η δυνατότητα, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν στο «myCAR» τον λόγο για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά. Από τους 75.000, το έπραξαν μόλις 1.258.

Δείτε ακόμα:  Ακίνητα: Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα για τις μεταβιβάσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πλέον, η υποβολή δήλωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών για τους υπολοίπους, ώστε να μην πληρώσουν τα διπλάσια τέλη, είναι εφικτή μόνο μέσω αιτήματος ή mail στη ΔΟΥ.

Μάλιστα, για να τους διευκολύνει, η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική διαδικασία ψηφιακής υποβολής των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου», στην ψηφιακή πύλη «myAADE». Ειδικότερα, μπαίνοντας στην πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» με τους κωδικούς TAXISnet επιλέγουν με τη σειρά:

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ – Κλειστά τα καταστήματα

1. τη ΔΟΥ τους,

2. τη θεματική ομάδα «Αυτοκίνητα» και

3. τη διαδικασία «Υποβολή δικαιολογητικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας 2016-2021».

Τις επόμενες ημέρες, οι παραπάνω οφειλέτες αναμένεται να λάβουν και νέο mail από την ΑΑΔΕ, που θα τους ενημερώνει για την παραπάνω διαδικασία. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια τέλη. Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.

Δείτε ακόμα:  Η Βουλευτής ΝΔ, Κ. Παπακώστα ζητεί να κοπούν πρόστιμα σε όσους δεν είχαν αλυσίδες και εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό

 

newsbreak.gr