REDS: Πλάνο πέντε ετών και 200 εκατ. ευρώ για το κτήμα Καμπά στην Παλλήνη – Τι θα γίνει με το Smart Park στα Σπάτα

Επικαιροποιεί το master plan για το Cambas Project η εταιρεία ακινήτων του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ «φλερτάρει» το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στις Γούρνες Ηρακλείου. Τα σχέδια για Μαρίνα Αλίμου και Smart Park.

Πατάει «γκάζι» η διοίκηση της REDS για να προχωρήσει έργα που λιμνάζουν, να ξεκινήσει νέα και να ενισχύσει τη δυναμική του Smart Park. Tο αργότερο έως τον Νοέμβριο η εταιρεία θα έχει στη διάθεσή της το επικαιροποιημένο master plan του Cambas Project, ενώ παράλληλα στρέφει το ενδιαφέρον της στο ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στις Γούρνες Ηρακλείου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της REDS, Γιώργος Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι κλείνοντας περίπου τρεις μήνες στο τιμόνι της εταιρείας είναι έτοιμος να προχωρήσει το σχέδιό του για να επεκτείνει και να τοποθετήσει την REDS «στο σημείο που της αρμόζει». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει φτάσει σε πολύ υψηλά νούμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών που δεν είχε καταφέρει να πλησιάσει τα τελευταία 10 χρόνια και εκτίμησε ότι η κεφαλαιοποίησή της μέσα στα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να τριπλασιαστεί από τα 110 εκατ. ευρώ που βρίσκεται τώρα.

Δείτε ακόμα:  Μαρακάκης για Γλυκά Νερά: Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις

Έργο πνοής για τον όμιλο το Cambas Project

Μέσα στους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει στην επικαιροποίηση του Cambas Project, η χρηματοδότηση του οποίου υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η επικαιροποίηση δεν θα αλλάξει τίποτε στις χρήσεις που έχουν προβλεφθεί, ούτε και θα αποτελέσει ένα εγχείρημα ολικής διαφοροποίησης των έως τώρα σχεδιασμών.

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής, τόσο για τον όμιλο, όσο και για τη χώρα, το οποίο, από τη στιγμή που θα επικαιροποιηθεί το master plan, θα χρειαστεί ένας χρόνος περίπου για την έκδοση αδειοδοτήσεων και τέσσερα χρόνια για την πλήρη ανάπτυξή του. Θα χρειαστούν δηλαδή συνολικά περίπου πέντε έτη», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει από επενδυτές αλλά και εσωτερικά από πόρους του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο έργο είναι να αναπτυχθεί σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων, στην έκταση του πρώην οινοποιείου Καμπά και η πρόσφατη έγκριση με Προεδρικό Διάταγμα της Πολεοδομικής Μελέτης της  Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ) στη θέση Κάντζα του Δήμου Παλλήνης ανοίγει το δρόμο προς την ολοκλήρωση της επένδυσης, που θα δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Ημερήσιος χάρτης Κινδύνου Πυρκαγιάς για τη Δευτέρα (21/6)

Στόχος η πληρότητα 100% στο Smart Park

Στην ολοκλήρωση συμφωνιών με επιχειρήσεις που θα ανεβάσουν την κάλυψη του εμπορικού κέντρου στα Σπάτα στο 100% από το 78% τον περασμένο Μάρτιο έχει προχωρήσει η διοίκηση της REDS. Πρόκειται για 7 νέα καταστήματα επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της τεχνολογίας, της εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις συμφωνίες αυτές προγραμματίζονται για τον Αύγουστο.

Δίνοντας μία εικόνα της πορείας του υπαίθριου εμπορικού κέντρου, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι μετά την μείωση των πωλήσεων κατά 30% το πρώτο πεντάμηνο του έτους, πλέον υπάρχει διαρκής αύξηση της επισκεψιμότητας από την άρση των περιορισμών και μετά και καθημερινά δέχεται 8.000 επισκέπτες ενώ τα Σαββατοκύριακα φθάνουν έως και τους 20.000.

Η αναβάθμιση της Μαρίνας Αλίμου
Ως τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων που σύντομα θα αλλάξει την όψη της Αθηναϊκής Ριβιέρας χαρακτήρισε τη Μαρίνα Αλίμου ο κ. Κωνσταντινίδης και τόνισε ότι θα χρειαστούν συνολικά τέσσερα έτη για την ολοκλήρωση των εργασιών. Όπως εξήγησε, τα δύο πρώτα χρόνια είναι χρόνια εξωραϊσμού και τα δύο επόμενα θα γίνει η ανάπτυξη βάσει του master plan που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Οι κινήσεις του πιλότου μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν (βίντεο)

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντινίδης απέκλεισε την περίπτωση να αποσχιστεί η εταιρεία από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ που αποτελεί και μέτοχο με το 55% της REDS. Σχολιάζοντας την απόφαση ανάκλησης της πώλησης του οικοπέδου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL, σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και πως εάν δεν τελεσφορήσουν η διοίκηση της εταιρείας θα εξετάσει εκ νέου τη διαδικασία πώλησης. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι που θα πουλιόταν προς 11,4 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινίδης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας να πάρει μέρος στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου ενώ για το ακίνητο στην Ακαδημία Πλάτωνος τόνισε πώς διοίκηση βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ολοκλήρωση προγράμματος απαλλοτρίωσης.

businessdaily.gr