Ριφιφί σε τραπεζικές θυρίδες: Στον ανακριτή ο Βασίλης Γκουρούσης – Στο πλευρό του η Τέτα Καμπουρέλη

Την πόρτα του ανακριτή περνάει σήμερα ο Βασίλης Γκουρούσης που κατηγορείται για τη ληστεία των τραπεζικών θυρίδων από τράπεζα στο Ψυχικό στα τέλη του προηγούμενου καλοκαιριού και η οποία αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Βασίλη Σερεμέτη:

«Ο πελάτης μου είναι αθώος και θα ορίσουμε τεχνικό σύμβουλο για την πραγματογνωμοσύνη του DNA», ενώ στο πλευρό του 58χρονου κατηγορούμενου βρίσκεται και η σύζυγός του, η γνωστή αισθητικός Τέτα Καμπουρέλη.

Ο αριστοτεχνικός τρόπος του στο άνοιγμα των θυρίδων και το μοιραίο λάθος που οδήγησε στον εντοπισμό του

Ο χώρος του θησαυροφυλακίου στο υπόγειο της τράπεζας του Ψυχικού, όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το protothema.gr, έδωσε στους αναλυτές του Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, πλούσια στοιχεία για να ξεσκεπάσουν τον δράστη.

Ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης, φέρεται να έδρασε μόνος του και με ένα μεγάλο κατσαβίδι να παραβίασε τέσσερις θυρίδες τυχαία αδειάζοντας το περιεχόμενο τους. Ουσιαστικά, έσπασε με αριστοτεχνικό τρόπο τις γλώσσες, αχρηστεύοντας τις κλειδαριές και στη συνέχεια τις ξανάκλεισε χωρίς να αφήσει εξωτερικά το παραμικρό ίχνος. Το μοιραίο λάθος βέβαια, ήταν ότι στο εσωτερικό μίας εκ των τεσσάρων, άφησε το dna του. Ίχνη ιδρώτα, που ουσιαστικά τον έδωσαν στο πιάτο των διωκτών του.

Δείτε ακόμα:  «Του χορηγήσαμε 30 φάρμακα, αιμορραγούσε στον πνεύμονα» -Συγκλονιστική μαρτυρία για τον 13χρονο που πέθανε μέσα στο γήπεδο

Από ό,τι φαίνεται, ο ιδρώτας στο κουτί μιας από τις παραβιασμένες θυρίδες, η μεγάλη τσάντα από laptop, τα βίντεο που τον έχουν πιάσει να κινείται ύποπτα, στρεσαρισμένα και νευρικά λαμβάνοντας μέτρα να μην φανεί το πρόσωπο του φορώντας καπέλο, μάσκα και γάντια, ήταν αυτά που τον «έκαψαν» και τον έδωσαν στο πιάτο των διωκτών του. Μέσα στο 2020 ο 58χρονος, ενοικιαστής και ο ίδιος θυρίδας, είχε επισκεφτεί το συγκεκριμένο κατάστημα περισσότερες από πέντε φορές. Και έτσι, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν ως τον «μακρυχέρη» που έκανε τη μεγάλη αρπαγή από τις τέσσερις θυρίδες που ανήκουν στις κυρίες των βορείων προαστίων και την απόπειρα να λεηλατήσει άλλη μία. Οι αστυνομικοί, τοποθετούν χρονικά τη διάρρηξη τον περασμένο Αύγουστο, για την παραβίαση των θυρίδων χρησιμοποίησε κατσαβίδι ενώ υποστηρίζουν ότι ο θησαυρός βγήκε άμεσα από τα υπόγεια της τράπεζας και δεν έκανε «μετάγγιση» της λείας του σε θυρίδα που διέθετε ο ίδιος στο υποκατάστημα του Ψυχικού.

th3
th7

Ο θησαυρός των θυρίδων

Δείτε ακόμα:  Χαλάνδρι: Δεν είχε δίπλωμα ο 18χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Στη δεύτερη φάση του κύκλου των ερευνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν επιδοθεί στο κυνήγι του κλεμμένου θησαυρού των τεσσάρων θυρίδων της τράπεζας του Ψυχικού αξίας άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να φωτίσουν όλα τα σημεία της περίεργης υπόθεσης.

th6
th12

Οι αναλυτές εκτιμούν, πως ο Βασίλης Γκουρούσης έχει «σπάσει» το θησαυρό και τον έχει κρύψει σε διαφορετικά σημεία σε σκοπό να τον βγάλει στο εξωτερικό. Έτσι αναζητούν στοιχεία από τα δίκτυα των κλεπταποδόχων για το ενδεχόμενο κάποια από τα πανάκριβα κοσμήματα να έχουν βγει προς πώληση σε συγκεκριμένες χώρες των Βαλκανίων. Μια έρευνα, που αναμένεται να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα, αφού τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ελάχιστα και δεν οδηγούν πουθενά.

th11
th5

Οι λίστες με το περιεχόμενο των τεσσάρων θυρίδων που έχουν παραδώσει τα θύματα στην Αστυνομία μέσω των δικηγόρων τους Αλέξη Κούγια και Γιάννη Μαρακάκη, είναι λεπτομερείς και με βάση αυτών κινούνται οι αστυνομικοί.

Δείτε ακόμα:  Θερινές εκπτώσεις 2022: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Την τεχνική εξέταση των θυρίδων πραγματοποίησε ο ειδικός πραγματογνώμονας κ. Γεώργιος Ραυτογιάννης ο οποίος μαζί με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών συνέδραμαν καθοριστικά στη λύση του μυστηρίου.

protothema.gr