Ρόδος: «Με απήγαγε με την απειλή όπλου» – Οι καταγγελίες της πρώην συζύγου του 40χρονου δολοφόνου

Επιθετική συμπεριφορά σε δύο ακόμη περιπτώσεις που απασχόλησαν τις αρχές, στο παρελθόν, επέδειξε ο 40χρονος δράστης της δολοφονίας της Δώρας στη Ρόδο την Τετάρτη, ο οποίος, μετά το έγκλημά του, αυτοκτόνησε, σε μία υπόθεση που συγκλονίζει όχι μόνο την τοπική κοινωνία του νησιού αλλά όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η dimokratiki.gr, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση κατόπιν μηνύσεως που υπέβαλε 40χρονη γυναίκα, κάτοικος της Ρόδου, που υπήρξε συμμαθήτρια του και είχε σχέση μαζί του επί 4 μήνες και συγκεκριμένα από τα μέσα του Φεβρουαρίου 2020 έως και τα μέσα Ιουνίου του 2020.

Προηγουμένως, θύμα του ίδιου άνδρα είχε πέσει η πρώην σύζυγός του, η οποία κατήγγειλε στις αρχές, κατά την ίδια πηγή, ότι ο πρώτος είχε φτάσει στο σημείο να την απαγάγει υπό την απειλή όπλου.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πρώτη από τις δύο γυναίκες αυτές, περιέγραψε τον γυναικοκτόνο ως έναν άνθρωπο κτητικό, χειριστικό και ζηλιάρη: «Είχε πρόβλημα με οποιονδήποτε άντρα έκανα παρέα ή απλώς μιλούσα, ζήλευε πάρα πολύ, επενέβαινε στις παρέες μου, στην εμφάνισή μου και στη ζωή μου γενικότερα με απόλυτο τρόπο.

Μου δήλωνε “ανατολίτης“, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο ίδιος, θεωρούσε ότι η γυναίκα είναι κατώτερο ον και ότι έπρεπε να υπακούει στις εντολές του και στις επιθυμίες του».

«Αυτό ήρθε σε μεγάλη αντίθεση με την συμπεριφορά του στην αρχή, όπου μου παρουσιάστηκε κύριος, ευγενικός και ότι με νοιαζόταν», κατέθεσε η 40χρονη, που επεσήμανε πως όσο προχωρούσε η γνωριμία τους και η σχέση τους, άλλαξε συμπεριφορά. Την πίεζε να επισημοποιήσουν τη σχέση τους κι ενώ γνώριζε ότι είχε τρία παιδιά ήθελε να στερεί χρόνο από αυτά προκειμένου να τον αφιερώνει σε εκείνον, υποστηρίζει.

Πρόσθεσε πως ο 40χρονος ήθελε να μάθει όλο το παρελθόν της, οτιδήποτε αφορούσε σε πρώην σχέσεις της με άντρες και ότι άρχισε σταδιακά να την παρακολουθεί: πότε μπαίνει, πότε βγαίνει από το σπίτι της και πού ακριβώς πηγαίνει.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση - Ποιους αφορά

Παρακολουθούσε μέχρι και το σπίτι του πρώην συζύγου της και – όπως κατέθεσε – είχε βάσιμες υποψίες ότι είχε εγκαταστήσει κάμερα στο σπίτι της, γιατί διαπίστωσε ότι γνώριζε λεπτομέρειες για την καθημερινότητα της και την προσωπική της ζωή.

Μία μέρα, με αφορμή έναν ασήμαντο λόγο, ο ίδιος φέρεται να πέταξε το κινητό της στον τοίχο διαλύοντάς το, με σκοπό να της πάρει καινούργιο προκειμένου να εγκαταστήσει εφαρμογές παρακολούθησης σε αυτό. Διαπίστωσε, όπως υποστήριξε η 40χρονη, ότι άκουγε συνομιλίες της μέσω εφαρμογής και ότι το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2020 πήγε στην οικία της και της έδειξε μια συνομιλία που είχε προηγηθεί – λίγη ώρα πριν – με έναν φίλο της τον οποίο εξαρχής ζήλευε.

Την ημέρα εκείνη θυμωμένος, όπως υποστήριξε, την χτύπησε στο πρόσωπο. Η γυναίκα πήγε να ειδοποιήσει τις αρχές και όπως είπε, ο τότε δεσμός της την κυνήγησε με το αυτοκίνητο του με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Υπέβαλε μήνυση εις βάρος του αλλά εκείνος εμφανίζεται να μετέβαινε στη δουλειά της προσπαθώντας να την επαναπροσεγγίσει. Σύμφωνα με την 40χρονη, την παρακάλεσε να του δώσει έναν μήνα προθεσμία για να της αποδείξει ότι έχει αλλάξει και έχει μετανιώσει, ενώ της ζητούσε και να αποσύρει την μήνυση.

Όταν η γυναίκα αποφάσισε ότι δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει μαζί του και του το ανακοίνωσε, την απείλησε πως ό,τι της έκανε ως τότε δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι θα της κάνει στο εξής.

Την ίδια μέρα που του είπε ότι θέλει να χωρίσουν, όπως κατέθεσε η 40χρονη, κάλεσε έναν φίλο της, τον οποίο ζήλευε, με σκοπό να την εκθέσει δείχνοντας του φωτογραφίες σε προσωπικές της στιγμές, τις οποίες είχε πάρει από το κινητό το οποίο της είχε κάνει δώρο και είχε εγκαταστήσει εφαρμογή παρακολούθησης. Το περιστατικό συνέβη στις 2 Αυγούστου 2020.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: «Έρχεται ψύχος διαρκείας - Ισχυρότερο από την Μήδεια - Χιόνια ακόμα και στο Σύνταγμα!

Η ίδια πληροφορήθηκε εκ των υστέρων, γράφει η εφημερίδα, ότι και την πρώην σύζυγο του την χτυπούσε επανειλημμένα και την είχε απειλήσει με όπλο.

Η σχέση του με την πρώην σύζυγό του

Όπως και η 40χρονη, η πρώην σύζυγος του δράστη της δολοφονίας της Δώρας, είχε κινηθεί νομικά εναντίον του.

Όντας σε διάσταση μαζί του, προσέφυγε στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα, όπως γράφει η dimokratiki.gr. Ακόμη, είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το έτος 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Ενδεικτικό είναι ότι η γυναίκα αυτή είχε καταγγείλει ότι στις 5 προς 6 Ιουλίου του 2013 και περί ώρα 00.40 πμ μετέβη στην οικία της και με την απειλή όπλου την απήγαγε, την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητο της ενώ βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει και την κράτησε έως τις 07.00 το πρωί, αφού την σημάδευε επί ώρες με το όπλο και αφού την χτύπησε στο πρόσωπο, γράφει η εφημερίδα.

Δείτε ακόμα:  "Ουδέποτε διέπραξα βιασμό": Η πρώτη δήλωση του κατηγορούμενου για τον βιασμό στην Θεσσαλονίκη

Ενώ τον αναζητούσε η αστυνομία για να τον συλλάβει, μόλις τελείωσε το αυτόφωρο, από 8 προς 9 Ιουλίου του 2013 και περί ώρα 00.30 πμ, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της και επιχείρησε να πλησιάσει, εκ νέου, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της για την ασφάλειά της.

Τον Μάρτιο του 2014 ο 40χρονος είχε καταδικαστεί για παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου για το περιστατικό με την πρώην σύζυγό του σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, η οποία σε δεύτερο βαθμό, τον Οκτώβριο του 2018, μειώθηκε στους 2 μήνες με 3ετή αναστολή, αφού του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Σημειώνεται ότι ο γάμος τους είχε λυθεί με δικαστική απόφαση τον Μάρτιο του 2015. Το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρξε ισχυρός κλονισμός στις μεταξύ τους σχέσεις, καταλήγει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του τοπικού Μέσου.

Αυτή την ώρα η κηδεία της Δώρας – Προηγήθηκε η κηδεία του δολοφόνου

Βαρύ παραμένει το κλίμα στο νησί σήμερα, Παρασκευή, δύο μέρες μετά τη δολοφονία της 32χρονης εκπαιδευτικού.

Ο δράστης του εγκλήματος και αυτόχειρας κηδεύτηκε στις 12:00. Στις 16.00 έλαβε χώρα η κηδεία της Δώρας.

Όπως μετέδωσε η rodiaki.gr, στην τελετή επικρατεί κλίμα οδύνης αλλά και οργής για τον χαμό της κοπέλας. Η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και απλοί κάτοικοι του νησιού είπαν το τελευταίο αντίο, με δάκρυα στα μάτια.

newsbeast.gr