Σάκης Αρναούτογλου για καύσωνα: «Τα νέα στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα»

Νέα προγνωστικά στοιχεία για τον καύσωνα και την διάρκειά του δίνει ο Σάκης Αρναούτογλου. Αν και οι αρχικές προγνώσεις της ΕΜΥ έκαναν λόγο για διάρκεια μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου, ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ αναθεωρεί αυτά τα δεδομένα, δυστυχώς προς το χειρότερο, καθώς δεν βλέπει επαναφορά των θερμοκρασιών σε φυσιολογικά επίπεδα για το επόμενο δεκαήμερο.

«Η βορειοαφρικανική ζέστη δυστυχώς δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπει εύκολα και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για το αν και πότε μέσα στις επόμενες 7 με 10 ημέρες θα επανέλθει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα! Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον κάτι παραπάνω από γεγονός!» γράφει σήμερα σε νεότερη ανάρτησή του στο facebook.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Βρέφος 2 μηνών σε ΜΕΘ - 15 παιδιά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία

Η ανάρτησή του:

Την ίδια στιγμή μάλιστα η ΕΜΥ αναθεωρούσε το έκτακτο δελτίο της σημειώνοντας ότι:

Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Δείτε ακόμα:  Ποινή φυλάκισης 453 ετών και χρηματική ποινή 2.150.000 ευρώ σε Τούρκο διακινητή μεταναστών!

ieidiseis.gr