Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί είναι επικίνδυνη η κακοκαιρία που έρχεται

Τα χαρακτηριστικά της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού αναλύει ο Σάκης Αρναούτογλου. Σε ποιες περιοχές θα πρέπει να υπάρξει αυξημένη επιφυλακή για την επέλαση του «Μπάλλου», σύμφωνα με τον γνωστό παρουσιαστή καιρού.

Μιλώντας στο Dnews, με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε: «Αναμένουμε μια επιδείνωση δύο ημερών η οποία θα φέρει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα βροχές και καταιγίδες. Όμως, το έδαφος είναι “κουρασμένο” από τις δυνατές βροχές που είχαμε τις τελευταίες ημέρες και θα προστεθούν και άλλα χιλιοστά βροχής. Θα έχουμε ένα βαρομετρικό χαμηλό την Πέμπτη και ένα ακόμη που θα ακολουθήσει την Παρασκευή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε δυνατές βροχές και καταιγίδες, σχεδόν στο σύνολο της χώρας, που δεν αποκλείεται να είναι εν δυνάμει επικίνδυνες λόγω του 48ωρου».

Δείτε ακόμα:  Παυλάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό - Να περιοριστούν οι επαφές

Συνεχίζοντας, ο Σάκης Αρναούτογλου εξήγησε ότι επειδή κάποιες περιοχές θα δεχθούν αρκετό νερό για κάποιες ώρες ενώ κάποιες άλλες θα χτυπηθούν από ισχυρή καταιγίδα μικρής διάρκειας, θα δημιουργηθούν προβλήματα. «Γι’ αυτό έκανα έκκληση στους δήμους, ακριβώς επειδή μια δυνατή καταιγίδα του μισάωρου ή της μιας ώρας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα», τόνισε στο Dnews.

Είπε ακόμη΅: «Βέβαια, στις περιοχές που είναι “ασταθείς”, όπως είναι τα καμένα μέρη, εκεί ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να πάρει μέτρα και να είναι σε επιφυλακή».

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία: Νεκρός οδηγός που παρασύρθηκε από τα νερά στο Βαρθολομιό (βίντεο)

Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία

Το Σάββατο το πρωί θα αρχίσει να υποχωρεί η κακοκαιρία, όπως σημείωσε ο κ. Αρναούτογλου, ενώ υπογράμμισε ότι θα έχουμε και αισθητή πτώση θερμοκρασίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας. «Ειδικότερα, η πτώση θερμοκρασία θα είναι αισθητή σε βόρεια Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Μακεδονία, όπου το κρύο θα είναι χειμωνιάτικο. Στην Αττική και νοτιότερα θα έχει φθινοπωρινό κρύο, ενώ στην Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι κάτι μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, γύρω στους 25 βαθμούς. Θα χωριστεί η χώρα σε τρία τμήματα, στην ορεινή Μακεδονία και την Ήπειρο θα υπάρχει το ελαφρώς χειμωνιάτικο κρύο ενώ πάνω από 1.000 -1.500 μέτρα θα υπάρξει και χιόνι», κατέληξε.

Δείτε ακόμα:  Ανατροπές σε αιγιαλό και δόμηση για επενδύσεις - Tι προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου

dikaiologitika.gr