Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία – Τα πρώτα στοιχεία

Επιφυλακτικός ακόμη ο Σάκης Αρναούτογλου για τη νέα κακοκαιρία που έρχεται στο τέλος της εβδομάδας, συνιστά υπομονή. Με τι καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες.

Την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες μέρες δίνει μέσω της ΕΡΤ ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Όπως επισημαίνει δεν φαίνεται μέχρι την Παρασκευή κάτι σημαντικό από πλευράς φαινομένων ενώ για τη νέα κακοκαιρία που έρχεται στα δυτικά από την Παρασκευή το απόγευμα, ο κ. Αρναούτογλου συνέστησε υπομονή προκειμένου τα επόμενα 24ωρα να εκτιμηθεί πόσο αξιόλογες θα είναι οι βροχοπτώσεις επισημαίνοντας με νόημα «να μην αγχωθούμε ακόμη».

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Έρχεται νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές που θα πληγούν

Η πρόγνωση του καιρού

Αρκετά καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές έχουμε σήμερα Δευτέρα 18/10. Συννεφιά επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και πολύ τοπικές μπόρες εκδηλώνονται στα πολύ βόρεια τμήματα της Εύβοιας και κατά μήκος των ανατολικών τμημάτων της Μαγνησίας και των βορείων τμημάτων των νομών Χανίων και Ρεθύμνου. «Εκεί έχουμε τοπικά μικρής διάρκειας φαινόμενα» σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αύριο Τρίτη επίσης στη Μαγνησία την ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα βγάλει περάσματα μόνο από τοπικές μπόρες κατά τις πρωινές, προμεσημβρινές ώρες και ίσως στην Χαλκιδική στα ορεινά.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Μαρουσάκη για επιδείνωση της κακοκαιρίας από το βράδυ με βροχές και καταιγίδες!

Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε καλό καιρό ενώ την Παρασκευή ενώ η ημέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό από το απόγευμα η δυτική Ελλάδα βάζει υποψηφιότητα και πάλι για κάποιες μπόρες οι οποίες θα αρχίσουν να γίνονται περισσότερες κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου και θα συνεχιστούν και το Σάββατο.

«Υπομονή» για τη νέα κακοκαιρία

«Θα δούμε τα επόμενα 24ωρα πόσο αξιόλογα θα είναι αυτά τα φαινόμενα. Το Σαββατοκύριακο θα έχει και πάλι βροχές. Αλλά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μόνο περάσματα όχι κάτι το σημαντικό. Η δυτική Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε φάση πιο βροχερή. Υπάρχουν ενδείξεις για αυτή την αλλαγή, αλλά ακόμη να μην αγχωθούμε. Φαίνονται βροχές ναι, θα δούμε όμως τα επόμενα 24ωρα πόσο σημαντικές είναι για την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Πότε θα «χτυπηθεί» η Αττική και πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

ieidiseis.gr