Σάλος σε σχολείο! Κάνουν τα στραβά μάτια για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια!

Μία προκλητική περίπτωση metoo έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τα ΜΜΕ της Ξάνθης και αφορά την απαράδεκτη στάση της διεύθυνσης γυμνασίου της πόλης, η οποία έκλεισε τα μάτια σε υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης κατά μαθήτριας.

Η απαράδεκτη στάση της διεύθυνσης αποδεικνύεται και από το επιχείρημα με το οποίο απάντησε στις καταγγελίες των μαθητών για την απάθεια με την οποία αντέδρασε. Η διεύθυνση ισχυρίζεται και καλύπτεται πίσω από το επιχείρημα ότι η μαθήτρια ήταν ντυμένη προκλητικά. Ως γνωστόν, τόσο όσον αφορά τα δεδομένα της εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και ως προς την διεθνή βιβλιογραφία για το ζήτημα των σεξουαλικών επιθέσεων κατά κοριτσιών, ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, το επιχείρημα της προκλητικής ένδυσης έχει απορριφθεί για ψυχολογικούς, νομικούς και εκπαιδευτικούς όρους διότι χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να δικαιολογεί τη βαρβαρότητα εκείνων που προβαίνουν σε σεξουαλικές επιθέσεις ή παρενοχλήσεις ανηλίκων.

Το επιχείρημα αυτό άλλωστε έχει καταρριφθεί και μέσα στις δικαστικές αίθουσες σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί ακριβώς προσφέρει επιχειρήματα σε όλους όσους επιχειρούν σεξουαλικές επιθέσεις κατά κοριτσιών ή αγοριών αλλά και κατά γυναικών. Με λίγα λόγια, το επιχείρημα των διδασκόντων του γυμνασίου της Ξάνθης αποτελεί από μόνο του αδίκημα για το οποίο η διεύθυνση αυτή πρέπει να δώσει λόγο στις προϊστάμενες αρχές του υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η απαιτούμενη ΕΔΕ να παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Τα γεγονότα

Δείτε ακόμα:  ΚΙΝΑΛ: Ενα βήμα πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γ. Παπανδρέου -Ποιοι βουλευτές τον πιέζουν να κατέβει

Το δεκαπενταμελές του γυμνασίου αποφάσισε αποχή από τα μαθήματα, επικαλούμενο την αδιάφορη στάση της διεύθυνσης του σχολείου σε σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από συμμαθητή της, ο οποίος προηγουμένως είχε καταφέρει να την κλείσει μέσα σε τάξη. Η κοπέλα έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της που την άκουσε άνοιξε την πόρτα και την έβγαλε έξω. Το γεγονός καταγγέλθηκε στη διεύθυνση αλλά, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, η απάντηση ήταν ότι το θύμα είχε ευθύνη «επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά»!

Δείτε ακόμα:  Επανεμφάνιση!!! Σωτήρης Τσιόδρας από τα παλιά: Δηλώσεις στις 13:00 για τους εμβολιασμούς

Το επιχείρημα της αμφίεσης της μαθήτριας χρησιμοποιήθηκε και στη συνεδρίαση του συλλόγου των καθηγητών, η οποία τιμώρησε τον μαθητή – δράστη της επίθεσης με το απόλυτο μίνιμουμ της ημερήσιας αποβολής.

Σφοδρές αντιδράσεις

Μέσω των κοινωνικών δικτύων, οι μαθητές εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να κάνουν αποχή από τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση των καθηγητών τους. Όπως υποστηρίζουν, η στάση αυτή αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Δείτε ακόμα:  Έτσι προστατεύονται σωστά τα παιδιά από τον κορονοϊό – Τι ισχύει για τις μάσκες στα σχολεία

Τι υποστηρίζει το σχολείο

Από την πλευρά του σχολείου δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη τοποθέτηση, αλλά αφήνεται να εννοηθεί η άποψη πως η υπόθεση δεν έχει αναδειχθεί στις πραγματικές της διαστάσεις καθώς και ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε δεν αντιστοιχεί στη σοβαρότητα της υπόθεσης. Παράλληλα, σημειώνεται ότι το περιστατικό διερευνάται για την πιθανή εμπλοκή και άλλων μαθητών και ότι επιδιώκεται επικοινωνία με τη μαθητική κοινότητα.

Πηγή: xanthi2.gr