Σαμψών: Συγκίνηση και θλίψη στην κηδεία του αυθεντικού λαϊκού ήρωα (φωτό)

Η είδηση του θανάτου τού «Σαμψών» προκάλεσε θλίψη σε όλο το πανελλήνιο. Ο θρυλικός παλαιστής, Γιάννης Κεσκελίδη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών και η κηδεία του πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 28 Μαΐου στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Φίλοι, συγγενείς και απλός κόσμος που τον γνώριζε μέσα από τα κατορθώματα του βρέθηκαν στο «ύστατο χαίρε» του λαϊκού ήρωα σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης.

Τη στιγμή που το φέρετρο του «Σαμψών» έβγαινε από την εκκλησία προκειμένου να τον συνοδεύσουν στη τελευταία του κατοικία, οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ο «θρυλικός» Σαμψών γύρισε όλη την Ελλάδα από τη δεκαετία του ’50, κάνοντας επίδειξη της τεράστιας μυικής του δύναμης. Άνθρωποι κάθε ηλικίας γνώρισαν έναν αυθεντικό λαϊκό ήρωα, αγάπησαν τα νούμερά του και τον παρακολουθούσαν όπου εμφανιζόταν.

Δείτε ακόμα:  Σάλος στο νοσοκομείο «Σωτηρία»: Εργαζόμενος κατηγορείται ότι έβαλε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου

Ο Γιάννης Κεσκελίδης γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1929 στην Καλαμαριά. Προερχόταν από οικογένεια Ποντίων, που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου ως αθλητής ελευθέρας πάλης.

Όπως έγινε γνωστό πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Από την περασμένη Δευτέρα νοσηλευόταν με πνευμονία στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

newsbeast.gr