Σαν σήμερα πριν 45 χρόνια, η πρώτη εμφάνιση του Νίκου Καντερέ σε δελτίο καιρού!

Σαν σήμερα πριν 45 χρόνια στις 21 Νοεμβρίου 1975, ήταν η πρώτη εμφάνιση του Νίκου Καντερέ σε δελτίο καιρού

Δείτε όσα αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του

Το πρώτο δελτίο καιρού πριν 45 χρόνια

Ήταν 21 Νοεμβρίου 1975,εορτή Εισόδια της Θεοτόκου,που έκανε <είσοδο> το πρώτο δελτίο καιρού,από την ταπεινότητά μου,στο studio 2 της ΕΡΤ2 τότε ΥΕΝΕΔ.Νέος υπάλληλος στη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ έγινα ο weatherman της ελληνικής τελεόρασης. Αρχικά το δελτίο παρουσιαζόταν κάθε Παρασκευή 4 φορές το μήνα για τα Σαββατοκύριακα!!

Δείτε ακόμα:  Ξέσπασε ο Τσιτσιπάς για το Ντουμπάι: Ασχολούνται μαζί μου όσοι δεν έχουν προσωπική ζωή

Γρήγορα όμως καθιερώθηκε σε ημερήσια βάση στα βραδυνά δελτία στις 9 και τα μεσάνυχτα στις 12. Αρχικά η παρουσίαση γινόταν σε μαυροπίνακα με κιμωλία και έπειτα σε εκτυπωμένους χάρτες από την ΕΜΥ της Ευρώπης,Ελλάδας και Αττικής με μαρκαδόρους απεικονίζοντας τα βαρομετρικά υψηλά και χαμηλά με βελάκια για κίνηση,τιμές αυτών,σύννεφα,βροχές,καταιγίδες,διεύθυνση και ένταση ανέμων.

Ακολούθως άρχισε και η ΕΡΤ1 στη μετάδοση και μετά μερικά χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια.Με τα δελτία για τους αγρότες στα καφενεία υπήρχε σιγή…ιχθύος,αλλά και στα νησιά να πληροφορηθούν επιπλέον τα μποφόρ.Ύστερα από 7 χρόνια άρχισαν τα πρώτα έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού ,λιγοστά τότε ,με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε επιφυλακή και οι κάμερες των καναλιών να έρχονται στην αίθουσα προγνώσεων της ΕΜΥ.Υπάρχουν και άλλα πάρα πολλά τα επόμενα χρόνια για ειδικές μετεωρολογικές ενημερώσεις…..Δοξάζω την Παναγία και σας ευχαριστώ θερμά για την εκτίμηση και την αγάπη

Δείτε ακόμα:  Αγανάκτησε ο Γιώργος Γιαννόπουλος: «Όχι άλλο ριάλιτι...» (βίντεο)