Σαρηγιάννης: Στα 5.500 κρούσματα τη μέρα στα τέλη Σεπτέμβρη

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσει η πανδημία του κορονοϊού και σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, στα τέλη Σεπτέμβρη θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα τη μέρα.

Αν και αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα παρουσιάζουν πτωτική πορεία, ο καθηγητής εκτιμά ότι, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα, στα τέλη του Σεπτέμβρη θα ξεπεράσουμε τα 5.000 κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως. «Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία.

Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση» είπε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μανωλόπουλος: Πιο δύσκολα τα πράγματα λόγω της μετάλλαξης Delta

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Σταματίνας

Την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Delta εξέφρασε από την πλευρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Delta», ανέφερε.

Όπως είπε ο καθηγητής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.