Σχεδόν έτοιμο το πιο μεγάλο τμήμα του ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου

Σε ποσοστό 99% έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του Δήμου Κρωπίας για την αποχέτευση ακαθάρτων στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ) που εκτελούνται εκτός των διοικητικών ορίων του και πιο συγκεκριμένα μέσα στα όρια του Δήμου Παιανίας.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Κορωπίου η οποία στόχο έχει να ενημερώσει τους Κορωπιώτες για την εξέλιξη του συνόλου του μεγαλόπνοου έργου.

Όπως επισημαίνεται υπολείπονται η τελική σύνδεση της εγκατάστασης με τον νέο μεγάλο αγωγό δικτύου της ΕΥΔΑΠ (κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τη λειτουργία του ΚΕΛ) καθώς και η ηλεκτροδότηση με παροχή 2ΜW του ΔΕΔΔΗΕ (είναι τακτοποιημένη λογιστικά) για τη δοκιμαστική λειτουργία του ΚΕΛ.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Τα λάθη που θα προδώσουν τους δράστες - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες (βίντεο)

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον τελικό ασφαλτοτάπητα των εγκαταστάσεων, οι φυτεύσεις του περιβάλλοντος χώρου και οι εξωτερικοί χρωματισμοί.

Σημειώνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για άλλα μείζονα θέματα του ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου οι οποίες θα αφορούν τα έργα αποχέτευσης στην είσοδο -έξοδο της σήραγγας των κεντρικών αγωγών και τον υποθαλάσσιο αγωγό.

notioanatolika.gr