Σε δημοπράτηση η Γ’ φάση αποχέτευσης στο Μαρκόπουλο

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο της Γ` φάσης για την αποχέτευση δικτύου ακαθάρτων στο Μαρκόπουλο Αττικής. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Αντικείμενο είναι η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στις ανατολικές και δυτικές παρυφές του Μαρκόπουλου, καθώς και σε 2 μικρές περιοχές στο νότιο και το βορειοανατολικό άκρο αυτού.

Το κόστος του έργου με ΦΠΑ είναι 7,57 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ 6,09 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου και στις 26 του ίδιου μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά τώρα στην Ανάβυσσο! (φωτό)

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η εργολαβία χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ.

Ταυτότητα του έργου

Αντικείμενο είναι η κατασκευή αποχετευτικού δίκτύου στις ανατολικές και δυτικές παρυφές του Μαρκόπουλου, καθώς και σε 2 μικρές περιοχές στο νότιο και το βορειοανατολικό άκρο αυτού. Το δίκτυο βαρύτητας από σωλήνες PVC διαμέτρων Φ200- Φ315 είναι μήκους 21,3 περίπου χλμ. και προβλέπονται 621 φρεάτια επίσκεψης.

Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή 3 τοπικών Α_Σ (Μ1, Μ2 και Μ3), με δίδυμους καταθλιπτικούς από αγωγούς πολυαιθυλενίου:

Δείτε ακόμα:  Ειδικές τιμές Rapid Test για τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων σε αυτά τα σημεία στην Αν. Αττική

Δίδυμος καταθλιπτικός αγωγός του Α_Σ Μ1, διαμέτρου Φ125 και μήκους 164m, δίδυμος καταθλιπτικός αγωγός του Α_Σ Μ2, διαμέτρου Φ140 και μήκους 618m, δίδυμος καταθλιπτικός αγωγός του Α_Σ Μ3, διαμέτρου Φ110 και μήκους 20m.

Τα Α_Σ ακαθάρτων θα είναι προκατασκευασμένου τύπου, σύμφωνα με την οικεία τεχνική προδιαγραφή της με αριθ. 13/2020 μελέτης της Τ.Υ..

Τέλος, στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται και η κατασκευή 1.150 ιδιωτικών συνδέσεων στο νέο δίκτυο ακαθάρτων, που θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

Δείτε ακόμα:  Μπάχαλο με τα δρομολόγια του Μετρό! Νέα ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ - Τι ώρα κλείνει η Γραμμή 3 για Σπάτα

ypodomes.com