Σε ετοιμότητα τα σούπερ μάρκετ και στην Ελλάδα, λόγω κορονοϊού!

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πλειονότητα των μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας καθώς οι εικόνες από τα άδεια ράφια στα ιταλικά σούπερ μάρκετ έχουν ανησυχήσει πολλούς στη Ελλάδα και το εγχώριο λιανεμπόριο προσπαθεί να προετοιμαστεί για κορύφωση της ζήτησης σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα στην Ελλάδα και καταναλωτές αναζητήσουν διέδοξο στα.. ράφια των σούπερ μάρκετ.

Οι μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου παρακολουθούν στενά την υπόθεση και καταστρώνουν σε έκτακτες συσκέψεις τον τρόπο που θα αντιδράσουν για να μην παρουσιασθούν προβλήματα στην τροφοδοσία των καταστημάτων.

Εναλλακτικά σχέδια (Plan B) έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται και οι εταιρείες που εισάγουν προϊόντα από την Κίνα. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εναλλακτικοί τρόποι που θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα προϊόντα, στην περίπτωση που ο ιός εξακολουθεί να εμποδίζει τις θαλάσσιες μεταφορές προς την ευρωπαϊκή αγορά.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς κάποια στιγμή θα εξαντληθούν τα αυξημένα αποθέματα που φρόντισαν να προμηθευτούν πριν δυο μήνες ενόψει της κινεζικής πρωτοχρονιάς και θα χρειαστεί να κάνουν καινούργιες παραγγελίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του «Norwegian Spirit», το οποίο από τα μέσα Μαρτίου θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως βάση εκκίνησης για κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά. Να σημειωθεί ότι στα ξενοδοχεία όλης της χώρας έχει σταλεί από τον ΕΟΔΥ οδηγός για τα γενικά μέτρα πρόληψης μετάδοσης λοιμώξεων.

sofokleousin.gr