Σε νέα περιπέτεια πλειστηριασμών μετά το άγονο σφυρί για την Μάκρη

Σε νέα περιπέτεια πλειστηριασμών μπλέχτηκε η Argo, της οποίας το όνομα μπορεί να μη θυμίζει κάτι στους περισσότερους στο πρώτο άκουσμα. Πρόκειται, ωστόσο, για την εταιρεία με διαχειριστή τον Στέφανο Λιόβαρο στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το ιδιωτικό νησί Μάκρη, το οποίο εντοπίζεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο.

Θυμίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη νησίδα είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο μια πρώτη απόπειρα για την ηλεκτρονική της εκποίηση χωρίς, όμως, κάποιο αποτέλεσμα καθώς δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος πλειοδότης.

Μάλιστα, προτού καταλήξει στον δρόμο της πλατφόρμας, φιγούραρε τα τελευταία χρόνια μόνιμα σε ελληνικά μεσιτικά γραφεία αλλά και σε ξένες ιστοσελίδες real estate σε μια προσπάθεια να πωληθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες αναρτήσεις είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την συγκατάθεση του Στέφανου Λιόβαρου, όπως αναφέρει το Capital.gr.

Η νησίδα, η οποία βγήκε στις 30 Σεπτεμβρίου με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς στα 1,5 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά οριστεί δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου αγοραστή. Ο λόγος κρύβεται πίσω από την περιορισμένη δυνατότητα αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης καθώς η Μάκρη είναι χαρακτηρισμένη στο σύνολό της ως ιδιωτικό δάσος, κάτι που σημαίνει ότι βάσει της νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η δόμηση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος το αποκτήσει θα πρέπει να αρκεστεί σε ήπιες παρεμβάσεις και αγροτικές καλλιέργειες.

Το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Χίο

Πάντως, εκτός από την Μάκρη, ένα ακόμη ακίνητο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Argo έκανε την εμφάνισή του στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών.

Ειδικότερα, στις 28 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί-εφόσον δεν υπάρξει κίνηση αναστολής-να χτυπήσει το σφυρί για ένα ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται στον Βροντάδο Ομηρούπολης της Χίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο ποσό των 1,201 εκατ. ευρώ ενώ τη διαδικασία επισπεύδει η Special Financial Solutions.

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 2.015,01 τ.μ., στο οποίο έχουν κατασκευαστεί πέντε αυτοτελείς και ανεξάρτητες κάθετες ιδιοκτησίες επιφάνειας 434,11 τ.μ., 436,62 τ.μ., 384,51 τ.μ., 374,77 τ.μ. και 385 τ.μ. αντίστοιχα.

Επιπλέον, περιλαμβάνει στο ίδιο σημείο ένα οικόπεδο, επιφάνειας 2.015,01 τ.μ., στο οποίο έχουν ανεγερθεί έξι αυτοτελείς και ανεξάρτητες κάθετες ιδιοκτησίες επιφάνειας 609,294 τ.μ., 356,058 τ.μ., 321,906 τ.μ., 217,274 τ.μ., 240,561 τ.μ. και 269,914 τ.μ. αντίστοιχα. Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες, οι οποίες βρίσκονται σε ημιτελές στάδιο φέρουν μια σειρά από υποθήκες και προσημειώσεις όπως για παράδειγμα ένα ομολογιακό δάνεια από το 2009 ποσού 3,185 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς και αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Μυτιλήνης για ποσό 1.068.035 ευρώ.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.