Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορoνοϊό μετατρέπεται το Σισμανόγλειο

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού. Το υπουργείο Υγείας βάζει «φρένο» στις διακομιδές περιστατικών covid στην Αττική και μετατρέπει το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε νοσοκομείο κορονοϊού.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ» και το «Ερρίκος Ντυνάν» δε θα δέχονται πλέον περιστατικά covid προκειμένου να σηκώσουν το βάρος για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις που δε θα μπορεί να διαχειριστεί το Σισμανόγλειο. Υπάρχουν συζητήσεις να μετατραπεί σε νοσοκομείο κορονοϊού και το «Τζάνειο», όμως κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται.

Δείτε ακόμα:  Έπαθε ανακοπή λίγο πριν ξεκινήσει το πλοίο – Τον βρήκαν νεκρό δίπλα στο αμάξι του!

Το πρωί σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας συζητήθηκαν όλα τα έκτακτα μέτρα που θα παρουσιάσει αύριο επισήμως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια στιγμή, οι διακομιδές σε νοσοκομεία της Αττικής από νομούς που συνορεύουν με το λεκανοπέδιο, σταμάτησαν. Η οδηγία για το «πάγωμα» αφορά τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε απλές κλίνες covid. Πρόκειται για περιστατικά από την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λειβαδιά και τη Θήβα. Πλέον στα νοσοκομεία της Αττικής έρχονται μόνο τα βαριά περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση.

Δείτε ακόμα:  Γονείς προχώρησαν σε μηνύσεις για την απαγόρευση εισόδου σε μαθητές που δεν κάνουν self test

Με πληροφορίες από Star

Πηγή: Newsbomb.gr