Σε ποιες περιοχές της Ανατολικής Αττικής βρίσκεις ακόμη σπίτι με 1.000 ευρώ το μέτρο

Πριν από λίγα χρόνια, η απάντηση στο ερώτημα “σε ποιες περιοχές μπορώ να βρω ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία χαμηλότερη από 1.000 ευρώ το μέτρο μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής”, θα ήταν εύκολη και αυτόματη.

Θα έλεγες Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Λαύριο, Ρέντη, Νίκαια, ίσως Ταύρο, μερικές από τις υποβαθμισμένες ζώνες στο κέντρο της Αθήνας και θα είχες τεράστια ποσοστά επιτυχίας.

Να λοιπόν που ήρθαν έτσι τα πράγματα και ο κατάλογος με τις περιοχές στην Αττική όπου ένα τετραγωνικό μέτρο εξακολουθεί να έχει αντικειμενική αξία κάτω από 1.000 ευρώ συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο. Το “τεχνοκρατικό επιχείρημα” που φαίνεται να κυριάρχησε αρκετά αυτή τη φορά στην διαμόρφωση των αντικειμενικών αξιών είναι το εξής: η αντικειμενική αξία αποτυπώνει την τιμή ενός νεόδμητου ακινήτου στον 1ο όροφο μιας πολυκατοικίας.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πόσα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα (22/9) στην Ανατολική Αττική

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να υπάρχει τιμή χαμηλότερη από το κατασκευαστικό κόστος; Δεν πρέπει να ενσωματώνεται στην τιμή και η αξία της γης; Εννοείται ότι αυτή η λογική δεν έχει κυριαρχήσει απόλυτα -ακόμη- καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε ούτε μια περιοχή που να εξακολουθεί να έχει τιμή ζώνης κάτω από 1000 ευρώ. Βέβαια, είναι γεγονός ότι στο λεκανοπέδιο, ο σχετικός κατάλογος περιέχει ολοένα και λιγότερες εγγραφές.

Ανατολική Αττική:

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός:Πόσα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα (26/9) στην Ανατολική Αττική

Ο δήμος Αχαρνών έχει τρεις ζώνες κάτω από τα 1000 ευρώ οι οποίες και διαμορφώνονται στα 850, στα 900 και στα 950 ευρώ αντίστοιχα. Στην Κερατέα, στην θέση Ζαπάνι, είχαμε μια νέα ένταξη με τιμή 700 ευρώ. Ο Άγιος Κωνσταντίνος στην Λαυρεωτική είναι στα 900 ευρώ ενώ από την Λαυρεωτική εντοπίζονται και άλλες περιοχές: Θορικό και Κάβο Δόκανο στα 1000 ευρώ, αλλά και ζώνες από τον δήμο Λαυρεωτικής στα 850 έως και τα 1000 ευρώ.

Ο Βαρνάβας είναι στα 750 ευρώ και το Γραμματικό στα 950 ευρώ ενώ από τον δήμο Μαραθώνα υπάρχει μόνο το Άνω Σούλι (850 ευρώ) η περιοχών Βοθων που είναι νέα ένταξη στα 800 ευρώ, αλλά και ο Συνεταιρισμός Δικαστικών Υπαλλήλων στα 950 ευρώ. Τιμή 750 ευρώ δίνει η λίστα και για τα Καλύβια Θορικού. Ο κατάλογος έχει επίσης: Αφίδνες, στα 800 ευρώ, Καπανδρίτι στα 900 ευρώ, Μαλακάσα από τα 800 έως τα 950 ευρώ και Μαρκόπουλο Ωρωπού στα 750-850 ευρώ ανά μέτρο. Με τα Νέα Παλάτια Σκάλας και το Πολυδένδρι, σχεδόν ολοκληρώνεται ο κατάλογος της Ανατολικής Αττικής.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Οι πινακίδες μπήκαν, τα πούλμαν δεν έφυγαν! (φωτό)

thetoc.gr