Σε σοβαρή κατάσταση 25χρονη μετά από τροχαίο! (φωτό)

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και πιο συγκεκριμένα στις 02:20 (4/7/21) ιχε αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε παρακείμενο και χαμηλότερα από το δρόμο οικόπεδο, σπάζοντας τις προστατευτικές μπαριέρες που μόνο προστατευτικές δεν είναι στο σημείο καθώς δεν είναι «τσιμενταρισμένες» αλλά απλά καρφωμένες στο χώμα, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες παρακάτω.

Αναλυτικότερα, η 25χρονη υπάλληλος γνωστού εστιατορίου στη καλντέρα των Φηρών, αφού ολοκλήρωσε την εργασία της, κατευθύνθηκε στο σημείο διαμονής της. Στον επαρχιακό δρόμο Φηρών Μεσαριάς, πάνω σε μια στροφή, όπου σημειωτέο δεν υπάρχει φωτισμός (!), η άτυχη νεαρή οδηγός και σύμφωνα με τα όσα κατάφερε και είπε στους 2 αυτόπτες μάρτυρες κατά τη στιγμή του ατυχήματος και ενόσω ακόμα διατηρούσε τις αισθήσεις της, προσπάθησε να απαντήσει σε κλήση του κινητού της και δεν αντιλήφθηκε τη στροφή με αποτέλεσμα να συνεχίσει «τρελή» πορεία προς τις προστατευτικές μπαριέρες.

Δείτε ακόμα:  Μποτσουάνα: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη χώρα των διαμαντιών και της νέας μετάλλαξης

Στη συνέχεια , το όχημα αναπήδησε και πριν καταλήξει στο οικόπεδο που βρίσκεται χαμηλότερα του δρόμου, η 25χρονη εξφενδονίστηκε εκτός του οχήματος, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραυματισμό και κακώσεις στα ζωτικά της όργανα.

Οι 2 αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν άμεσα το «100» και το ΕΚΑΒ. Πρώτο και άμεσα, έφθασε στο σημείο περιπολικό της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας, ενώ το ασθενοφόρο καθυστέρησε αρκετή ώρα να φτάσει και παρότι το νοσοκομείο βρίσκεται μόλις 1 χλμ από το σημείο του ατυχήματος.

Η νεαρή οδηγός αναμένεται σήμερα το πρωί και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να διακομισθεί στη Πανεπιστημιακή κλινική Ηρακλείου Κρήτης.

Είναι κάτοικος της Γλυφάδας Αττικής. Στο πλευρό της βρίσκεται σοκαρισμένη η αδερφή της, η οποία είχε έρθει για να την επισκεφτεί για το Σαββατοκύριακο.

Από το σοβαρό τροχαίο προκύπτουν οι εξής κάτωθι παραλείψεις, οι οποίες αν δεν υπήρχαν, η τύχη της 25χρονης θα ήταν σε δυνητικά καλύτερη μοίρα:

Δείτε ακόμα:  Σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου με τραυματίες και εγκλωβισμένους σε οχήματα

1) Το προστατευτικό κιγκλίδωμα (μπαριέρα) δεν είναι τοποθετημένο σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο τρόπο και είναι απλά καρφωμένο στο χώμα, γεγονός που το καθιστά αδύνατο να … προστατεύσει! Έχουμε επισημάνει και τονίσει πολλάκις στο Δήμο Θήρας, ότι τα προστατευτικά κιγκλιδώματα των οδών στο νησί χρήζουν άμεσης αναβάθμισης. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

2) Αν η δημοτική αρχή Θήρας είχε φροντίσει να έχει έστω και τον ελάχιστο φωτισμό στις σκοτεινές στροφές των κεντρικών σημείων της πρωτευούσης (Φηρά), θα είχαμε αποφύγει πολλά ατυχήματα. Και αυτό έχει τονιστεί από την «Σ» αμέτρητες φορές.

3)Ομοίως αμέτρητες φορές έχουμε ως εφημερίδα επισημάνει το σωστή συντήρηση των διαγραμμίσεων των οδών στη δημοτική αρχή και τον ίδιο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Στο σημείο του ατυχήματος η διαγράμμιση είναι εντελώς αχνή. Αν είχε φρέσκια διαγράμμιση, η νεαρή οδηγός ίσως να είχε αποφύγει το ατύχημα.

Δείτε ακόμα:  Σοβαρό τροχαίο στην Αρτέμιδα: ΙΧ "καρφώθηκε" σε κολόνα & δέντρο - Τουλάχιστον μία τραυματίας (φωτό)

4) Τέλος, αν η ΑΕΜΥ του νοσοκομείου Θήρας είχε φροντίσει να φτιάξει ένα κατάλληλο οργανόγραμμα, ώστε να υπάρχουν περισσότερα από ένα, ασθενοφόρα διαθέσιμα κατά τις νυχτερινές ώρες στο νησί (ήδη έχουν 4 και κάθονται) και πάλι θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα, αφού η 25χρονη Γλυφαδιώτισσα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν δεν είχε αργήσει τόσο το ΕΚΑΒ. Η Σαντορίνη και κατά τη τουριστική σαιζόν, δέχεται καθημερινά περί τους 200.000 τουρίστες. Συν τους περίπου 40.000 κατοίκους και εργαζόμενους… το ένα ασθενοφόρο, φαντάζει ως … κανένα!

Σε κάθε περίπτωση από την ολιγωρία κάποιων αιρετών, θρηνούνται αμέτρητοι τραυματίες και θύματα στο κοσμοπολίτικο νησί του Ηφαιστείου!

Του Βασίλη Κασιμάτη | Πηγή: agorapress.gr