Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο Νίκι Λάουντα

Ο Αυστριακός θρύλος της Φόρμουλα 1 βρισκόταν στην Ίμπιζα για διακοπές όταν αρρώστησε. Μεταφέρθηκε άμεσα με ιδιωτικό αεροπλάνο στην πατρίδα του και παρέμενε σε νοσηλεία τις προηγούμενες ημέρες.

Ακόμα δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, ωστόσο υπάρχει επιβεβαίωση από το Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης πως ο Λάουντα μπήκε στο χειρουργείο την Πέμπτη καθώς η κατάστασή του ήταν σοβαρή.

«Ο Νίκι Λάουντα αναρρώνει μετά από πετυχημένη μεταμόσχευση την οποία πραγματοποίησε ο Βάλτερ Κλεπέτκο, επικεφαλής του τμήματος της θωρακικής χειρουργικής, με τον Κόνραντ Χετζνέκερ. Η οικογένεια ζητά από τον κόσμο να σεβαστεί τις ιδιωτικές της στιγμές και δεν θα κάνει άλλες δηλώσεις» ανέφερε η ενημέρωση από το νοσοκομείο.

Θυμίζεται ότι την 1η Αυγούστου 1976, ο 69χρονος σήμερα μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mercedes F1 είχε βγει ζωντανός από ένα φοβερό ατύχημα στο Νίρμπουργκρινγκ. Τα σημάδια από τη φλεγόμενη Φεράρι του έμειναν ανεξίτηλα πάνω του ενώ η διαδικασία της αποθεραπείας του ήταν εξαιρετικά επίπονη.

Εξαιτίας εκείνου του ατυχήματος, μάλιστα, ο Λάουντα είχε ιδιαίτερη ευαισθησία στους πνεύμονες καθώς εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων.

Στο παρελθόν, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση νεφρού.

sdna.gr

Διαβάστε επίσης