Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στη Ραφήνα!

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (29.11.2022) στην Εύβοια. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 6:32 το πρωί της Τρίτης (29.11.2022) 9 χλμ ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,2 χλμ

Σημειώνεται ότι ο σεισμός που ταρακούνησε την Εύβοια έγινε αισθητός και στην Ραφήνα και σε ολόκληρη την  Ανατολική Αττική

«Σε εξέλιξη η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες εβδομάδες»

«Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση» σημείωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Σημείωσε δε ότι δεν μπορούμε να πούμε ακόμα αν είναι ο κύριος σεισμός και ότι θα γνωρίζουμε τις επόμενες ώρες.

«Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Πρόσθεσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός σεισμός «και όλη η σεισμική σειρά στην περιοχή αυτή είναι τέτοιοι σεισμοί».

Η πρώτη εκτίμηση

Να αναφερθεί ότι η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έκανε λόγο για σεισμική δόνηση στις 6:32 το πρωί της Τρίτης (29.11.2022) , μεγέθους 4,6 Ρίχτερ που εντοπίστηκε 10 χλμ ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας και με εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Δεύτερος σεισμός 3,2 Ρίχτερ

Σημειώνεται ότι δέκα λεπτά αργότερα, στις 6:42, σημειώθηκε και άλλος σεισμός μεγέθους 3,2 Ρίχτερ στα 6χλμ ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας. Το επίκεντρό του, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται στα 5χλμ.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.