Συγκινούν οι νοσηλεύτριες που άφησαν τα σπίτια τους και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης (βίντεο)

Η μάχη κατά του κορονοϊού είναι μεγάλη, ο εχθρός ύπουλος και όλοι πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Εθελόντριες νοσηλεύτριες δεν το σκέφτηκαν και βρέθηκαν στην πληγωμένη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία.

Δύο εθελόντριες νοσηλεύτριες συστρατεύτηκαν με το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας την οικογένειά τους στο Άργος για να προσφέρουν τις υπηρεσίες της στον «πόλεμο» με τον ιό.

Η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα παραμένει κρίσιμη, καθώς η πληρότητα φτάνει το 82%, ενώ μετά την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη εξετάζεται ακόμα και η μεταφορά ασθενών από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένα ή στρατιωτικά αεροσκάφη. Οι συνολικές κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε όλη τη χώρα είναι 1.220 από αυτές οι 1.000 είναι κατειλημμένες και μόνο 220 κλίνες είναι κενές.

Μεγάλη έλλειψη υπάρχει και σε νοσηλευτικό προσωπικό με εμπειρία. Γι’ αυτό πολλές νοσηλεύτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, άφησαν την οικογένειά τους για να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, να βοηθήσουν στην άνιση μάχη που δίνουν οι συνάδελφοί τους. Από το Άργος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης λοιπόν που δίνει καθημερινά μάχη κόντρα στον κορωνοϊό πήγαν και οι κυρίες Νάσση και Λάμπου.

Δείτε ακόμα:  Αρτέμιδα: Μπαράζ ληστειών σε σπίτια!

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψει κανείς την κατάσταση των νοσοκομείων. Οι άρρωστοι είναι σε μικρές ηλικίες, είναι σοκαριστικό το πόσο μικρές είναι οι ηλικίες που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις μονάδες. Είναι ένας πόλεμος. Μετά τον πόλεμο μπορούμε να κάνουμε κριτική. Όλοι καλούμαστε να βοηθήσουμε…», είπε η κυρία Νάσση μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Από την πλευρά της η κυρία Γεωργία Λάμπου, υποδιευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας Άργους, εθελόντρια κι εκείνη στη Θεσσαλονίκη τόνισε: «Το σοκ ήταν δυνατό χθες. Μια πόλη του έρωτα, ήταν κλειστή, έρημη. Έχω σπουδάσει εδώ κι αυτό ήταν το πρώτο σοκ. Ήταν το πιο σωστό που έκανα.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 3.269 νέα κρούσματα - 10 νέοι θάνατοι και 176 οι διασωληνωμένοι

Ζητώ από τους συναδέλφους μου να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούνε. Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκη από έμπειρο προσωπικό. Κάνω έκκληση στους συναδέλφους να έρθουν στη Θεσσαλονίκη».

newsit.gr