Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες δυτών: Πώς βρήκαν τα θύματα του «Ορέστη» – Καρέ από τον «υγρό τάφο» (video)


Υποβρύχιες λήψεις που κόβουν την ανάσα από τον «υγρό τάφο» των εφτά θυμάτων, που δολοφόνησε ο serial killer της Κύπρου Νίκος Μεταξάς (ή Ορέστης) είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Όπως επίσης και ο συγκλονιστικός διάλογος που είχε με τον συντονιστή των επιχειρήσεων ο δύτης που εντόπισε στη Λίμνη Μεμί τη σορό της άτυχης 6χρονης Sierra.

Οι μαρτυρίες των δυτών κόβουν την ανάσα. Συγκλονίζει ο επικεφαλής των ερευνών για τα θύματα του Ορέστη. «Σπάει» η φωνή του επικεφαλής πυροσβέστη, όταν περιγράφει το πώς βίωσε την πρωτοφανή υπόθεση. Ο serial killer που παραδέχθηκε τους επτά φόνους, καταδικάστηκε και θα είναι για όλη τη ζωή του στη φυλακή, αλλά για τους δύτες δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ οι μνήμες από την αποστολή τους.

Για περισσότερες από 50 ημέρες οι δύτες της εταιρείας βουτούσαν με ειδικό εξοπλισμό. Κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν, εντόπισαν και έφεραν στην επιφάνεια και τα εφτά θύματα του Ορέστη. Οι δύτες δεν θα ξεχάσουν ποτέ την συγκεκριμένη αποστολή και την συγκλονιστική εμπειρία που έζησαν.

«Έχω κι εγώ ένα παιδί 6 χρονών, τον γιο μου, οπότε καταλαβαίνετε», ενώ για το ότι όταν βγήκε στην επιφάνεια της λίμνης, κοίταξε και σήκωσε τα χέρια του προς τον ουρανό, δήλωσε πως ήταν το μόνο που μπορούσε να κάνει εκείνη τη στιγμή, να στραφεί στον Θεό.

«Μου έδωσε το παιδί στα χέρια, το έβγαλα έξω. Απλά απομακρύνθηκα. Ήταν κάτι που δεν ήθελα να δω. Τη στιγμή εκείνη ένιωσα οργή, διότι είναι απάνθρωποι αυτό που έγινε, ειδικά για τα μωρά», δήλωσε ο συντονιστής της αποστολής.

«Βρήκα το ένα παιδί. Με έκανε να νιώσω άσχημα επειδή είναι πολύ δύσκολο για εμένα να καταλάβω πώς ο δολοφόνος είναι δυνατόν να μπορέσει να κάνει αυτά τα πράγματα», ανέφερε ο Βιτάλι Σρακ, δύτης από το Ισραήλ.

Η Σιέρρα ήταν το έβδομο και μικρότερο θύμα του «Ορέστη». Η κηδεία της έγινε το απόγευμα της Κυριακής (14/07) στο Επισκοπειό και η σορός θα μεταφερθεί στη Ρουμανία, μετά από επιθυμία του πατέρα της, όπου θα ταφεί.

Υπενθυμίζεται ότι συγκλονιστικός είναι και ο διάλογος που είχε με τον συντονιστή των επιχειρήσεων ο δύτης που εντόπισε στη Λίμνη Μεμί τη σορό της άτυχης 6χρονης Sierra.

-Άναψε κερί κι αυτή τη φορά.

-Άλλο κερί;

-Έντουαρντ;

-Έλα Πάμπο.

-Νομίζω το βρήκα.

-Το βαστάω μέσα στο χέρι μου.

-Λοιπόν, έρχεται ο Δημήτρης από εκεί

-Θα ανέβουμε σιγά σιγά πάνω, το μωρό…

Δείτε το σχετικό θέμα από τα δελτία ειδήσεων του STAR και του ANT1:

altsantiri.gr